Tää on vaan tällä kertaa raidaton tiikeri... Ehdin sekottamaan kaakaojauheen jauhoihin ennen kuin kerkesin kissaa sanoa, joten se niistä raidoista Nauru 

1275591450_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MARIANNEN TIIKERIKAKKU (Ohje Valion nettisivuilta)

200 g voita

2½ dl sokeria

3 munaa

1 dl kermaviiliä (minä laitoin kermaa)

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

20 kpl Marianne-karkkeja/ 1 dl marianne crush-rouhetta

 - Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Lisää taikinaan kermaviili ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen kaakaojauhe, toiseen rouhitut marianne-karkit tai -rouhe.

Laita taikinat kerroksittain voideltuun (ja jauhotettuun) vuokaan; ensin vaaleaa taikinaa, sitten tumma taikina ja päälle taas vaaleaa taikinaa. Tasoita pinta ja tee marmorikuviointi: paina esim. haarukalla taikinan päältä pohjaan asti, tee näin koko kakun ympäri.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Taikina tuntui aika paksulta vuokaan laitettaessa, mutta lopputulos oli silti mukavan pehmeä. Mariannet ei kuitenkaan maistuneet niin kuin oisin toivonut - ehkä hyvällä mielikuvituksella kakussa saattaa maistaa hivenen piparminttua.