Tälle päivälle tein kaksiin eri rippijuhliin voileipäkakkuja. Tämä ensimmäinen kinkku-ja kalakakku meni samaan paikkaan, jälkimmäinen kinkkuvoikka toisiin juhliin.

1280060911_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1280060970_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1280060865_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kinkkukakuissa vaalea ja tumma vuokaleipä, kostutus lihaliemellä. Täytteenä kinkku-paprika-persilja-tuorejuusto-sinappi sekä toisena täytteenä juustoinen munavoi, ohjeet löytyy täältä.

Kalakakussa vaalea vuokaleipä, kostutus kalaliemellä. Täyteohje alla (tällä ohjeella tulee tosi reilu annos, joka riittää sellaseen tupperin alustan kokoseen kakkuun kahteen väliin, eli tämänpäiväiseen kakkuun tietenkin pienensin annosta).

n. 700 g lohta (esim. savustettua)

3 rkl sitruunamehua

2 nippua tilliä

2 prk ranskankermaa

600 g ruohosipulituorejuustoa

½ tl mustapippuria

- Notkista tuorejuusto, lisää ranskankerma, sitruunamehu, silputtu tilli ja mustapippuri. Leikkaa lohi pieneksi silpuksi ja lisää täytteeseen tai levitä täyte ensin leivälle ja ripottele lohi siihen päälle.