Paikallinen Martta-liitto pyysi minua pitämään pienimuotoista kurssia täytekakuista. Koska tilaisuutta varten ei ollut hurjan paljon aikaa , minä tein pohjat ja täytin kolme kakuista jo valmiiksi. Lähinnä siis keskityttiin kakkujen kuorruttamiseen käytännössä ja täytteisiin noin teoriassa. Kiitos vain kutsusta ja kunniasta, hauskaa oli ja neljä tuntia vierähti alka aikayksikön Hymy

Minä tein malliksi yhden sokerimassalla kuorrutetun kakun. Koska tuo joulu alkaa lähestyä (no, onhan sinne vielä aikaa mutta ok, tunnustaudun jouluihmiseksi) tein koristelun jouluiseksi. Joulukakku, olkaa hyvä!

1287841181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1287841227_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3 munan peruspohja

Kostutus vaniljamaidolla

Täytteenä omenakompotti ja piparimousse

Kuorrute sokerimassa-marsipaani, alla sokerikreemi

Koristeina kanelitankoja, sokerimassa-marsipaaniruusuja, kultaspraylla suihkittuja sokerimassatähtiä ja valkoista hilettä "lumena". Raidat maitosuklaata.

Tässä seuraavassa sitten yhden "oppilaan" kuorruttama kakku. Tosi hyvin ensikertalaiselta!

1287841434_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kermakakkujakin harjoteltiin, näissä kuvaa siitä. Eikä ollenkaan hullummin nämäkään ottaen huomioon ettei kukaan ollut tehnyt koripohjapursotusta aiemmin ja osa naisista väitti ettei ole muutenkaan paljon pursotellut.

1287841507_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja vielä kasi-harjotus.

1287841646_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Makuina näissä muissa kakuissa oli mansikka-maitosuklaa, vaniljainen vadelma ja appelsiinituorejuusto. Pursotukset flora vispi ja maitorahka.

Hienoa työtä Martat!