1292523923_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3 munaa

2 dl sokeria

3 rkl siirappia

1 ½ dl kermaa

150 voita sulatettuna

1 tl neilikkaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl kardemummaa

1 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

( 1 dl rusinoita)

- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (itse teen tämän kuumassa vesihauteessa, jotta saan kunnolla kuohkean vaahdon).

- Lisää vaahtoon siirappi, kerma, jäähtynyt sulatettu voi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

- Lisää rusinat halutessasi.

- Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.

Ohje on peräisin vuosien takaa jostain lehdestä, ei tarkempaa tietoa, mutta oikein ihanan pehmeä joulun maku tässä on. Minulla tällä kertaa kakun reuna meinasi ottaa liikaa tummuutta, kun kultainen "apupoika Antero" oli ystävällisesti käynyt säätämässä uunin lämmön 200 asteeseen...  (meillä on kyllä uunissa sellaiset sisäänpainettavat säätönapit, mutta ne auttoi vain vähän aikaa kun ukko oppi kävelemään ja yltämään nappeihin. Äkkiäkös sitä tämän jälkeen katsotaan mallia miten homma toimii Hymy) Onneksi tämä säätäminen tapahtui viimeisen viidentoista minuutin aikana ja suurempaa vahinkoa ei käynyt. Pinta on ehkä vähän rapsakka, mutta sen takia en viitsi uutta kakkua ruveta tekemään kun lähinnä omalla porukalla tätä jouluna nautitaan. Ihania nuo noin kaksivuotiaat apulaiset Pusu