Iso hääkakkuprojekti onnellisesti takana! Morsian otti minuun yhteyttä keväällä ja kertoi toiveensa hääkakuista; levykakut, joissa limenvihreät massapäälliset ja reunat kermavaahdolla. Hääparin omaksi kakuksi hän toivoi jotain erilaista ja mainitsi, että olivat sulhasen kanssa ihastuneet meidän juniorin "vinksin vonksin" synttärikakkuun. Selvensin kuitenkin, että tuollainen kakku on "hiukan" turhan iso pelkästään kahdelle hengelle ja ehdotinkin voisiko kaikki kakut olla tuollaisia Topsy Turvy- kakkuja (ehdotin myös koristeluideaa). Nuoripari innostui kovasti suunnitelmasta ja asia oli lyöty lukkoon! Limenvihreä on häiden teemaväri ja kukiksi tein kalloja ja päivänkakkaroita joita niitäkin löytyy morsiamen kimpusta. Hääparin kakkuun tuli morsiamen ostama koriste, mutta noihin kerroskakkuihin tein kyyhkysparin kuten tienvarsikylteissäkin on (tai toinen pari jo vähän muistuttaakin kyyhkysiä, mutta nuo toiset on ennemminkin jotain pullasorsia...) Kakuissa sai olla jotain leikkimielisyyttä ja niiden ei tarttenut olla niin perinteiset hääkakut, siks tein noita pallosia kakkujen alareunaan ja keskikakkuihin vihreää pallokuosia.
Kuvat ei näytä kakkujen sävyjä ihan oikein, mielestäni sain tosi kivan limenvihreän aikaiseksi.
Tältä reppanalta katkesi siipi, mutta eipähän lähde sulho karkuun... Sitä kai se tuo morsian tuossa kans yrittää, kun pitää siipeään toisen päällä
Kallat tein Mansikkamäen Eben hyvien, selkeiden ohjeiden mukaan. Tässä kuvassa ei näy, mutta tomutin kalloja sisältä hennosti keltaiseksi.
Ja tässä siis hääparin kakku, iso varakakku ja pieni gluteeniton kakku.
Hääparin kakku edestä...
ja sivusta:
Tässäkin oli siis vino pinta ja siihen veistelin tuon paikan koristeelle.
Kaikissa kakuissa on täyteläiset suklaakakkupohjat. Kerroskakkujen alimmat kakut ja varakakku on 28 senttisiä, keskimmäiset kakut ja hääparin kakku n.21 senttiset ja päällimmäiset kakut sekä gluteeniton versio n. 14 senttiset. Eli siis munia, voita, suklaata yms. kului aika paljon!
Kostutus vaniljamaidolla
Täytteenä mansikkaviipaleet ja vaniljarahka-kermatäyte (liivatteella hyydytetty)
Eristeenä sveitsiläinen marenkikreemi
Kuorrutus sokerimassaa, jossa himppu marsipaania seassa (paitsi tietenkin gluteenittomassa kakussa pelkkää sokerimassaa)
Koristeet sokerimassaa
Sitoutua niin syvästi
että muuttuu pohjattomaksi
Puristaa niin lujasti
että muuttuu rajattomaksi
Rakastaa niin mielettömästi
ettei mikään enää
ole vailla merkitystä
-Tommy Tabermann-
Sydämentäyteiset onnittelut kahdelle onnelliselle!