Ilmeisesti ei ole vielä ihan kakkuähky vaikka tässä on tullut viime aikoina aika paljon kakkuja tehtyäkin, sillä vielä halutti tehdä rotinaviemisiksi serkkuni perheeseen tämä kakku. Tai itseasiassa pupukuvan ja nuo sydämet olen tehnyt jo keväällä, mutta nyt vasta saatiin vierailu aikaiseksi. Idea kakkuun tuli vauvaonnittelukortista, niitä muuten kannattaa kakuntekijöiden katsoa sillä silmällä - hyviä ideoita vaikka kuinka.

1309892054_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309891969_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309891880_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309891926_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koottu 8 munan vaaleasta levypohjasta (josta 1/4 jäi käyttämättä), kakku oli A4 -arkin kokoinen

Kostutus 7 upilla

Täytteenä mansikkaviipaleet ja sitruunamousse

Valkoinen osa kuorrutuksesta sokerimassaa, vaaleanpunainen sokerimassa-marsipaania. Alla sveitsiläinen marenkikreemi

Kuva tomuvärein sokerimassakiekolle, kukat sokerimassa-marsipaania. Nimi pikeeristä. Lisänä pinkkejä sokerikuulia sekä pieniä hopeakuulia. Kakun pinnassa oli myös suihkaus helmiäistä.

           Onnea vielä kerran Saanalle, sisaruksille ja vanhemmille!

 Ja vielä se täytteen ohje. Nimeän sen nyt vaikka näin, sillä yksi toisenlainen sitruunatäyte täältä jo löytyykin. Tämä on kuitenkin oma versioni tästä täytteestä.

                                   LEMON CURD-SITRUUNAMOUSSE

                                      (n. 24 senttisen kakun kahteen väliin)

 1½ - 2 dl kermaa

1 rasia Mascarponea

1 rasia sitruunarahkaa

vajaa desi Lemon curd-tahnaa

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

1½ rkl sitruunamehua

3 liivatelehteä

        -Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone, sitruunarahka ja lemon curd-tahna. Mausta sokereilla. Sulata liotetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja lisää liivateneste jäähtyneenä massan sekaan, ohuena nauhana kaataen ja koko ajan sekoittaen.