Kummitätini toimi maaliskuussa kuopuksemme ristiäisissä emäntänä, siitä Suuri Kiitos hänelle! Kiitokseksi tein hänelle poppanakassin, josta laitan myös tänne kuvan. Lisäksi vein hänelle pienen raparperi-vaniljakakun. Kokeilemisen arvoinen juttu muuten, vaikka voi kuulostaa oudolta! On hyvää!

1244193061_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244193095_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lilja lähempää

1244193126_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja: 2 munan vaalea kakkupohja

Kostutus vaniljamaidolla

Täyte: raparperihillo ja vaniljakiisseli-vaniljarahkaseos

Päällinen: mmf, alla reilu kerros flora vispi-vaahtoa

Koristeet sokerimassaa, spritsaukset maitosuklaata.

Täytteen ohjeen olen napannut aikoja sitten jostain lehdestä, nyt vähän muuttelin sitä, muutokset merkitsin punaisella.

Kiisseli

3,3 dl kahvikermaa

3 rkl sokeria

1 muna

1,5 rkl perunajauhoa

1 tl vaniljasokeria

(vaniljarahkaa maun mukaan)

(liivatelehtiä)

Täyte

n.5 dl raparperihilloa

Laita ainekset vaniljasokeria (ja rahkaa) lukuunottamatta kattilaan, kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen (eli kunnes kiisseli sakenee) koko ajan sekoittaen. Jäähdytä ja mausta teelusikallisella vaniljasokeria. Lisää rahka ja liivatteet. Kakkuun sitten päällekkäin hilloa ja tuota kiisseli-rahkaseosta. (Minä tosin sekoitin hillon tuohon kiisselisörssöön, mutta kauniimman lopputuloksen saa laittamalla ainekset päällekkäin).

Minä tein tälläiseen pikkukakkuun puolikkaan annoksen kiisseliä ja rahkaa laitoin pari reilua ruokalusikallista, en mittasarjan mitalla vaan oikealla lusikalla. Lisäksi laitoin pari liivatetta, mielestäni olisi saanut olla ehkä vähän "jämympääkin".

Alkuperäisessä ohjeessa kuorrutus on tehty kinuskilla, se passaakin tosi hyvin tähän kakkuun, testattu on sekin.  

Liljoihin nappasin ideaa Rouva V:ltä, minä jouduin tosin vähän soveltamaan koska en omista vielä esim. vihreää tomuväriä.

Spritsauksissakin on vielä harjoittelemista...Nauru