1253640395_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nopeiden ja helppojen leivonnaisten sarjaan kuuluu myös tämäkin kakku! Toki ei ole niin kuohkea ja murea kuin vatkattavat kakut, mutta jos ei juhlaan niin parempaan arkeen :)

Pätkis-kakku

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 tl leivinjauhoa

2 tl vaniljasokeria

4- 5 rkl kaakaojauhetta (laitan esim. oboyta, en oo käyttänyt tummaa kaakaota)

        * sekoita nämä aineet keskenään

150 g voita sulatettuna

2 dl maustamatonta jogurttia

4 Pätkistä pilkottuna

3 munaa

      * lisää nämä jauhoseokseen ja sekoita taikina sekaisin.

Laita taikina voideltuun (ja tarvittaessa jauhotettuun) vuokaan - taikina on suuri, joten varaa iso vuoka! Vedä veitsellä ura kakkutaikinaan koko vuoan ympäri, jotta kakku ei kohotessaan nousisi keskeltä kummuksi. Paista 175 asteessa n. 1 h.

Jäähdytä kakku ja kuorruta suklaaseoksella:

170 g fazerin sinistä

n. 70 g sulaa voita

    * Pilko suklaa mikronkestävään astiaan ja sulata suklaa n. 30 sekunnin jaksoissa aina välillä sekoittaen. Sulata rasva toisessa astiassa ja sekoita sulan suklaan joukkoon. Levitä jäähtyneen kakun päälle esim. leipäveitsellä aaltomaisesti. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Säilytä viileässä. Kakun voi myös pakastaa ja kun haluat herkutella, anna kakun sulaa huoneenlämmössä tai sulata varovaisesti lyhyitä pätkiä kerrallaan mikrossa jotta kakku ei pehmene liikaa ja suklaa ei sula.

Ohjeen olen saanut vuosia sitten opiskelukaveriltani.