Nyt täytyy kyllä myöntää, että multa loppu jo paukut - tässä on kuitenkin aika paljon ollut näitä kakkujuttuja viimeaikoina ja tenavat on sairastellut yms. Siispä lapset sai kakkuvastuun! Ja mikäs isille sen mukavampaa kuin saada nuppusten tekemää herkkua Hymy

1257706882_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1257706838_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja 5 munan vaalea peruspohja

Kostutus vaniljamaidolla

Täyte 1: vaniljainen vadelmatäyte

Täyte 2: valkosuklaakerma

(oli muuten tosi hyvää kakkua, täytteet toimi yhteen hienosti!)

Pursotukset flora vispiä, tukevoitettu rahkalla ja vaniljakreemijauheella

Kuva maalattu sokerimassa-marsipaanille

Kukat sokerimassa-marsipaania

Vasemmalla ylhäällä lukee siis "isi" ja keskirivin kukkien vieressä "Riku". Poika kirjottaa vasemmalla kädellä ja osa kirjaimista tuottaa vielä vähän hankaluuksia... Mutta eipä ikääkään ole kuin kohta 4v. Kuvassa on kuulema isi ja Riku lettuja paistamassa, nuo keltaiset laatikot (jotka kuvassa näyttää vihreiltä) on helloja. Ella sit piirsi auringon, ikkunoita, jalkapallon, kukkia... Pursotukset on neitokaisen ihan itse tekemiä, aika hyvin 5 -vuotiaalta! Tenavat teki myös kukat aivan itse, minä värjäsin ainoastaan sokerimassa-marsipaanin. Itse siis kaulivat levynkin.

Jotta tenavien ei tarttenut kaikkea tehdä Nauru, minä sit laitoin iskalle hyvää ruokaa; täytettyjä tomaatteja, pippuripihvejä, mustapekka-kastiketta, lohkoperunoita, juureshöystöä (porkkana, lanttu, punasipuli, paprika. mausteena aromisuola ja hunaja). Jälkkäriks sitten herkkua, marianne-jäädykettä.

Mustapekka-kastike:

1 prk Flora kevyt ruoka 7 %-kasvirasvasekoite

1/2 mustapekka-juusto

(1/2-1 lihaliemikuutio)

Laita aineet kattilaan ja lämmittele sen verran, että juusto sulaa ja kastike hieman sakeutuu. Helppoa mutta niin hyvää! passaa tosi hyvin myös kesällä grillatun ruoan kanssa.

Marianne-jäädyke (8 annosta) Ohje Pirkka-lehdestä joskus aikoja sitten

30 kpl (150 g) Marianne-karkkeja tai Marianne crush-rouhetta

2 kananmunaa

1/2 dl sokeria

3 dl kuohukermaa

Rouhi karkit hienoksi muruksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä karkkirouhe muna-sokerivaahtoon. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos jäädykevuokaan/jaa annosmaljoihin (koristele halutessasi esim. karkkirouheella) ja pakasta. Ota jäädyke sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. NAMI!

1257706921_img-d41d8cd98f00b204e9800998e