Pikku-ukkomme valitsi synttärikakun aiheekseen jo loppukesällä siskon synttäreiden aikaan traktorin tai Puuha-Peten. Minä yritin taivutella häntä enemmän tuon Peten suuntaan, mutta ei... Traktori sen olla pitää. Pähkäilin ja tuumailin miten sen tekisin; maalaamisen kuitenkin hylkäsin aika pian, koska traktorikin on kuitenkin aika haastava maalattava. Valitsin siis muotoilemisen. Yks päivä sitten lattialla istuskellessa, siinä leikin ohessa, pyörittelin jäppisen leikkitraktoria käsissäni ihan tuskastuneena ja "maani myyneenä" yrittäen perehtyä traktorin anatomiaan. Sanoinkin pikkumiehelle että entäs jos äiti ei osaa sulle tehdä jontikkaa (John Deereä). Vastaus kuului topakasti : " tee sitten Valtra!". - No entäs jos en osaa tehdä sitäkään? "Tee sitten New Holland". Eli itse vehje pysy samana mutta merkki vaan vaihtu! Sehän helpottikin No, tässä sitten tää traktori - vähän tällänen traktorin ja golf-kärryn risteytys Jäppiselle kuitenkin kelpas, sehän se on pääasia. Ukkokulta huomautti, että renkaiden pyörimissuuntaa et vaan ole tarkistanut, kaikki pyörii samaan suuntaan - no hitot, en kai mä tollasista tiedä oikeestikaan mitään!
Koska tää ei nyt niin tarkasti esikuvaansa muistuta, merkkikin kirjotettiin rennompaan tyyliin vaan "jontikka". Renkaiden ois pitänyt olla isommat ja etu-ja takarenkaiden kokoeron suurempi. Toisaalta en kuitenkaan hirmu korkeeks uskaltanu tätä ruveta tekemään ettei koko höskä tule ryminällä alas.
Mulla ei ollu mitään kondiittorin sokeria yms. mistä ois voinu ikkunoita yrittää joten tästä tuli sit brasilialainen tuulettuvalla hytillä oleva rattori. Tai sit ois pitäny tehdä vaan sellaset umpiovet joihin ois maalannut ikkunat.
Pohja 9 munan vaalea peruspohja
Kostutus vaniljamaidolla
Täyte: omenakompotti ja piparimousse
Kuorrutus flora vispiä tukevoitettuna maitorahkalla ja vaniljakreemijauheella
Koristeet sokerimassa-marsipaania, hytin pilareissa sisällä tukena nuudelia (ei ollut kaapissa spagettia). Traktorin "pellit" glaseerasin kiiltäviksi.
Lisänä oli sitten se Pete-kakku... Sankari ei tykkää mistään "sattumista" kakun täytteessä ja toivoi pelkkää suklaakakkua, mutta minä taas haluan että niitä sattumia on, joten tein sitten eri kakun pelkällä suklaalla. Mut tähän ei enää riittänyt innostus, jos tiedätte sanonnan "juosten kusten" niin tää on just sitä!
Pohja 3 munan vaalea peruspohja
Kostutus vaniljamaidolla
Täyte 1: maitosuklaamousse
Täyte 2: valkosuklaakerma
Kuorrutus: flora vispi, maitorahka ja vaniljakreemijauhe
Kuva maalattu sokerimassa-marsipaanille, lisänä hopeakuulat.
Näiden lisäksi tein vielä yhden gluteeniton-laktoositon kakkusen.
Pohja
150 g mantelimassaa
2 valkuaista
1 muna
2 rkl kaakaojauhetta
Raasta mantelimassa hienoksi raasteeksi. Vatkaa valkuaiset, muna ja mantelimassa sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Leikkaa leivinpaperista pala irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 15 min. Jäähdytä.
Täytteeksi voi soveltaa mitä mieleen juolahtaa, minä laitoin maitorahkaa, tuorejuustoa, kermaa ja luumuhilloa, seosta makeutin sokerilla ja jämäköitin muutamalla liivatteella.