Suolaseksi palaksi Ramin synttäreille tein ensimmäistä kertaa ikinä tuulihatturullaa, ohjeen nappasin Kakkupaakari-blogista. Rullien takana näkyy myös jauhelihakiekot (ihan peruskamaa - voitaikinalevyjä kaulitsin pidemmiksi, levitin päälle osaan ketsuppia ja osaan maustettua tomaattimurskaa, sitten vaan maustettua  ja ruskistettua jauhelihaa. Käärin rullalle ja leikkasin viipaleiksi, sivelin kananmunalla ja osaan ripottelin pinnalle pizzamaustetta. Paistoin 225 asteessa n.15min. )

1264960608_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TUULIHATTURULLA

125 g voita

2 dl vehnäjauhoja

5 dl vettä

3 munaa

½ tl leivinjauhetta

2-3 rkl silputtua persiljaa

Täyte (vähän lisäilin omiani tuohon Kakkupaakarin ohjeeseen nähden)

100 g tuorejuustoa maun mukaan (laitoin maustamatonta)

n. 200 g  ohuen ohutta naudanpaistia tms.

ripaus pippuria

1-2 dl kuohukermaa

paprikasilppua

sinappia

Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja sekoita kunnes seos on tasaista ja kiehahtaa. Anna jäähtyä, minä jäähdyttelin kylmässä vesihauteessa kädenlämpöiseksi. Vatkaa seokseen yksitellen munat. ´Lisää leivinjauhe ja persiljasilppu. Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa n. 20 min. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa varovasti leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuuston joukkoon pieneksi silputtu leikkele, mausteet sekä vatkattu kerma. Levitä pohjan päälle ja kääri rullalle. Anna maustua ja vetäytyä jääkääpissa leivinpaperiin ja folioon/muovipussiin käärittynä tarjoiluhetkeen saakka. Leikkaa sitten sopiviksi viipaleiksi.

Rullan voi tehdä 1-2 pvä ennen tarjoamista.

Hyvää oli, mutta mulla tuli aika pehmosta ja "velttoa", aika hankala oli saada siistejä paloja leikattua.