Tämän ohjeen otin Marien blogista.

1264961458_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

VALKOSUKLAA-MUSTIKKAPALAT

Pellillinen

4 munaa

2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 dl kermaa

100 g maitorahkaa

1, 25 dl voisulaa

 2 dl mustikoita + ½ rkl perunajauhoja + ½ rkl sokeria (minä laitoin mustikoita varmaan 3 dl)

Päälle 200 g valkosuklaata

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kerma (ei vaahdotettu) rahkan joukkoon, sekoita tasaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, rasva ja kerma-rahkaseos munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele perunajauhot ja sokeri mustikoiden sekaan. Lisää mustikat taikinaan kevyesti lusikalla käännellen, älä vatkaa. Paista 175 asteessa n. 20 min.

Levitä sulatettu suklaa jäähtyneen piirakan päälle. Leikkaa annospaloiksi ennen kuin suklaa on kokonaan kovettunut.