Tämän ohjeen otin Marien blogista.
VALKOSUKLAA-MUSTIKKAPALAT
Pellillinen
4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
100 g maitorahkaa
1, 25 dl voisulaa
2 dl mustikoita + ½ rkl perunajauhoja + ½ rkl sokeria (minä laitoin mustikoita varmaan 3 dl)
Päälle 200 g valkosuklaata
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kerma (ei vaahdotettu) rahkan joukkoon, sekoita tasaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, rasva ja kerma-rahkaseos munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele perunajauhot ja sokeri mustikoiden sekaan. Lisää mustikat taikinaan kevyesti lusikalla käännellen, älä vatkaa. Paista 175 asteessa n. 20 min.
Levitä sulatettu suklaa jäähtyneen piirakan päälle. Leikkaa annospaloiksi ennen kuin suklaa on kokonaan kovettunut.