Meillä on meneillään sauna-ja pesuhuoneremontti. Remppamiehelle oon sitten yrittänyt keksiä kahvitarjottavaa -  pullaa, omppupiirakkaa... Appelsiinituorejuustotäyte on yks mun lemppareista ja eilen kuolasin Tarjalla sellaista kääristä.  Tälle päivälle suunnitellut suklaamuffarit vaihtu sitten käärikseen. Kaivelin  omia reseptiarkistoja ja löysin vähän erilaisen version.  Ei mitenkään kevyttä, mutta tosi hyvää!  Toivottavasti ei kestä kovin kauaa tuo remppa Silmänisku

1266313008_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Appelsiini-mansikkakääretorttu

Pohja

3 munaa

1½ dl sokeria

3/4 dl perunajauhoa

3 rkl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhoa

2 rkl kaakaojauhetta

Täyte (täytteen ohjeen olen napannut jostain lehdestä, valitettavasti en ole merkinnyt sitä muistiin)

1 l mansikoita

2 - 2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

300 g appelsiinituorejuustoa

1½ dl tomusokeria

1 rkl sitruslikööriä (jätin pois)

(tarvittaessa vaniljakreemijauhetta)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla (itse vielä lisäksi voitelen paperin kevyesti, jotta kääris irtoaa helposti). Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot, leivinjauho ja kaakaojauhe keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja kääntele varovasti vaahtoon. Kaada taikina pellille ja levitä tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 min. Kumoa paistunut pohja sokeroidulle leivinpaperille tai kankaisen käsipyyhkeen päälle (ite tykkään tästä jälkimmäisestä, ei tule sitä imelää sokeripintaa käärikseen. Vinkin luin jostain blogista, taaskaan en muista kenen).

Valmista täyte. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää siihen notkistettu tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeri siivilöiden joukkoon. Lisää myös halutessasi likööri. Mikäli täyte näyttää kovin löysältä, lisää vielä tarvittaessa vaniljakreemijauhetta. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle, sitten viipaloidut mansikat ja kääri tiukalle rullalle. Anna tekeytyä jääkaapissa vähän aikaa.

 

Nyt tietenkin jouduin tekemään tämän pakastemansikoista - ihan hyvää näinkin, mutta voin kuvitella että kesällä tuoreista mansikoista olis vielä parempaa!