Eli tälläinen kuorrutettu kahvikakku oli tänään herkkuna remppamiehen kahvitauolla. Ihanan pehmeetä ja kuohkeeta kakkua.

1266580247_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1266580203_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

SUKLAAUNELMA

150 g voita

1 dl sokeria

2 dl fariinisokería TAI tummaa kidesokeria

3 munaa

1 ½ dl kermaa

1 dl mantelijauhetta

1 ½ tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1 tl vanilliinisokeria

3 rkl kaakaota

Kuorrutus

100 g voita

1 dl tomusokeria

100 g suklaata

1 rkl kaakaota

suklaarusinoita

Vaahdota voi, sokeri ja fariinisokeri/kidesokeri . Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita mantelijauhe, leivinjauhe, vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja kaakao keskenään. Lisää jauhoseosta ja kermaa vuorotellen taikinaan. Laita taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 1 tunti. (minä käytin pyöreetä 24 cm vuokaa, tavallinen tornikakkuvuokakin käy). Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla tummumisen estämiseksi. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Tee kuorrutus. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää sulatettu, jäähtynyt suklaa ja lopuksi kaakao siivilän läpi. Kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele suklaarusinoilla.

 

Kakun pakastaminenkin onnistunee, tosin sulatus pitää tehdä huoneenlämmössä. Mietin, onnistuisikohan tämä piirakkanakin? Pitäis testailla joskus, ilmoittelen miten kävi jos sen teen.

Vinks vinks! Kuorrutus sopis myös täytekakulle! Annosta pitäis tietenkin sovittaa kakun kokoon, arvelisin että neljän munan kakkuun sais tehdä ainakin kaksinkertasena jos haluaa pursotella reunatkin.