Tultiin eilen kotiin viikon talvilomalta Rukalta, leivontavierotusoireita oli jo havaittavissa joten tänään laukkujen purkamisen lomassa piti alkaa kaivelemaan jauhopussia esille
Ohjeen näihin leivoksiin nappasin suoraan Brunon Italian leivosvuoka-pakkauksen kyljestä. Näillä leivoksilla ei pahin makeannälkä taitu, mutta toisaalta ovat piristävää vaihtelua "keveydellään" ja ei niin makealla olemuksellaan. Lisäksi mun mielestä valkosuklaan palasetkin pääsee enemmän oikeuksiinsa, kun leivos ei ole älyttömän imelä ja sokerinen.
KAHDEN SUKLAAN LEIVOKSET (n.10 kpl)
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl maustamatonta jogurttia
½ dl juoksevaa margariinia/voisulaa
50 g valkosuklaata rouhittuna (tais mulla mennä vähän enemmänkin Tykkään jättää suklaan aika ronskiksi rouheeksi, jotta valmiissa leivonnaisessa on selviä "sattumia")
Täyte:
n. 50 g tummaa suklaata
Pinnalle:
sulatettua maito-ja tummaa suklaata
-Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään
-Rouhi valkosuklaa paloiksi
-Sulata voi ja jätä jäähtymään
-Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi
-Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseos siivilän läpi
-Lisää taikinaan jogurtti, sula voi ja suklaarouhe. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin.
-Lusikoi taikina pellille levitettyihin leivosvuokiin
-Paina jokaiseen leivokseen tumman suklaan palanen. Suklaapalat saavat lähes peittyä taikinaan.
-Paista 200 asteessa n. 15 min, kunnes leivokset ovat saaneet vähän väriä.
-Koristele jäähtyneiden leivosten pinta halutessasi suklaaraidoilla.
Vinkki: Voit korvata perunajauhot samalla määrällä kaakaojauhetta.