1269969657_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TAIKINA

100 g voita

1 dl sokeria

1 muna

1 keltuainen

200 g vaniljarahkaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

VÄLIIN

1 dl mustikoita

1 tl perunajauhoja

MARENKI

1 valkuainen

1/4 dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Lisää muna ja keltuainen, vatkaa ripeästi sekaisin. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos sekä rahka taikinaan ja sekoita nopeasti turhia vatkailematta taikina tasaiseksi.

Laita taikinaa muffinsivuokien pohjalle nokareet, ripottele perunajauhoissa kieriteltyjä mustikoita pinnalle ja peitä sen jälkeen mustikat toisella taikinanokareella. Paista 200 asteessa n. 12min.

Valmista marenki. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää sitten sokeri hitaasti pienissä erissä. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää, kovaa ja pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Lusikoi muffinien päälle ja paista vielä n. 7 minuuttia. (minä jätin nyt tuon marengin pois, koska pakastan nää muffarit enkä oo koskaan kokeillut marengin pakastamista. Tietääkö joku kuin siinä käy?)

Tällä kertaa tein annoksen tuplana ja toiseen puolikkaaseen laitoin rahkan tilalle banaanijogurttia (se ukkokulta kun nirsoilee...). Jogurttia en laittanut yhtä paljon kuin rahkaa, koska se on kuitenkin niin paljon löysempää - taisin laittaa joku 150 gr.