- tosin himppusen myöhässä... Nyt ei meinaa riittää vuorokauden tunnit ei sitten millään! Pihan siivousta, normi arkiaskareet, menoa siellä ja täällä, aika paljon tilauksia "vetämässä" ja niihin koristeiden tekoa, pyöräilemäänkin (ja muihin liikuntajuttuihin) jossain välissä mieli halajaa, ulkona on kiva olla upeassa säässä... Paljollako ois lisätunteja tarjolla? Nauru

No, mutta nyt se äitienpäiväkakku. Tai saatte vaan tälläsen leikkauskuvan, koska koristelussa ei ollut mitään ihmeellistä, tasaset sivut ja päällinen johon sitten "heitin" vähän mariannerouhetta ja siihen päälle suklaakoristeyritelmän. Ja taas olikin sitten hyvä tilaisuus testailla juttuja, kun kakku jäi kotiin. Tässä testissä oli pohja ja kuorrute.

1273685571_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana TÄYTELÄINEN SUKLAAKAKKUPOHJA (ohjeen nappasin ahonlaitaleipomuksia.blogspot.com- osoitteesta)

250 g tummaa suklaata

90 g voita

5 isoa munaa

180 g sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

90 g vehnäjauhoa

2 rkl smetanaa

-Voitele valmiiksi halkaisijaltaan n. 20 cm vuoka

-Sulata suklaa

-Sulata voi

- Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, kuohkeaksi vaahdoksi kuumassa vesihauteessa (varo ettei vettä pääse vaahdon sekaan). Tämä kikka muuten oikeasti toimii, vaahdosta tuli tooooosi runsas ja ilmava. Kiitos Tanja!

- Lisää sula suklaa ja voi varovasti sekoitellen muna-sokerivaahtoon pohjia myöten.

- Lisää massaan siivilän läpi keskenään yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe

- Lisää smetana ja sekoita taikina tasaiseksi.

- Paista 160 asteessa n. 55 min.

  Nimensä mukaisesti pohja oli miellyttävän täyteläinen, ihanasti suklainen, paljon jämäkämpi kuin tavallinen sokerikakkupohja. Kuten Tanja tuolla linkissä totesikin, on pohja niin mehevä, ettei kostuketta tarvitse välttämättä ollenkaan. Tätä teen uudestaankin!

Muoks 18.3.2011: Samalla ohjeella voi tehdä myös levypohjan (5 munan ohje pätee ainakin meidän uunipellille). Levynä  tehtäessä paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Täytteenä minulla oli tässä mansikka-jogurttitäyte.

Kuorrutuksena VOI-KAAKAOKREEMI (voiskohan tätä näin kutsua). Ohjeen olen ottanut jostain lehdestä, ei tarkempaa tietoa.

1 dl sokeria

2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

½ dl kahvia

1 dl kuohukermaa

2 keltuaista

200 g margariinia tai voita

-Valmista ensin kiisseli. Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe, kahvi, kerma ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen (eli niin, että seos sakenee). Jäähdytä. Vaahdota margariini/voi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt kiisseli joukkoon vatkaten.

 Tämä oli mukavan makuista, ei liian kahvista eli minäkin tykkäsin, vaikken kahvia juokaan. Ainoa mutta tässä oli kuorrutteen määrä - kakku oli halkaisijaltaan n. 25 cm ja täytettä oli kahdessa välissä ihan runsas kerros, joten kuorrutetta olis saanut olla ainakin tuplaten tuo annos.