Tässä päivänä muutamana tekaisin ukkokullan pienistä vihjailuista hermostuneena nopsaa, helppoa ja silti tosi maistuvaa piirakkaa. Tämä herkku ei kavahda pakastinta, joten sieltä sitten saa meidän iska ottaa palasen (tai muutaman Silmänisku ) kerrallaan töihin mukaan.

Ohjeesta tulee uunipellin kokoinen, mukavan paksuinen piirakka. Minä tosin tällä kertaa tein piirakkavuokaan, kun oli päässyt leivinpaperi loppumaan.

Oma maku määrittelee käytettävät marjat; itse tulee tehtyä monesti omenasta joiden päälle sitten valuttelen vähän juoksevaa hunajaa ja vielä ripaus kanelia- Nam!, mutta aivan yhtä hyvin käy mustikka, vadelma, kohta tuoreena saatava raparperi...

Ohjeen olen saanut tädiltäni, joka monesti mökkikeittiössä tekaisi käden käänteessä tämän piirakan aterian päätteeksi.

1274328178_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

RAIJAN PIIRAKKA uunipellilllinen

3 munaa

3 dl sokeria

3 dl kermamaitoa (eli siis esim. punaista maitoa, kevytkermaa, puolet maitoa ja puolet kermaa - minä kyllä käytän ihan rasvatonta maitoa, jota nyt muutenkin käytetään)

1 ½ dl voisulaa

6 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

Munat ja sokeri vispataan keskenään sekaisin käsivatkaimella. Riittää, että munien rakenne rikkoontuu ja ainekset ovat sekaisin, vaahtoa ei tarvitse tulla. Seokseen lisätään maito ja voisula sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Massa kaadetaan (voidellulle) leivinpaperille uunipellin päälle, päälle marjat ja paistetaan 200 asteessa noin ½ tuntia.