Huomisiin rippijuhliin tilattiin kinkkuvoikkareita sekä koristeet täytekakun päälle, kakun tekee sitten sankarin äiti itse. Toiveena oli kaksi Raamattua ja samanlaisia kukkia kuin tein sankarin synttärikakkuun joku aika sitten. Mutta ensin voileipäkakut:

1276972522_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1276972571_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tummaa ja vaaleaa vuokaleipää, kostutus lihaliemellä. Minulla on ollutkin ihan retuperällä nämä voikkareiden ohjeet ja täällä niitä jo kovasti kaivattiin Hymy,  joten nyt kirjaan ihan kunnon reseptit tänne. Nämä alla olevat täytteet käy hyvin yhteen, toki tämän kinkkutäytteen kanssa käy myös esim. italiansalaatti. Tämähän on ihan makuasia mistä mauista tykkää yhdessä, joten ei muuta kuin oman mielen mukaan kokeilemaan. Yksi perussääntö kuitenkin voikkareissa on: EI kalaa ja lihaa samaan kakkuun!

KINKKUTÄYTE (kahteen väliin, kun voikkari on kooltaan n.26x20 cm ja siihen laitetaan toistakin täytettä)

400 g maustamatonta tuorejuustoa

600 -700 g kinkkua

sinappia (en osaa sanoa tarkempaa määrää, pursotan tuubista reilun pätkän, sekoittelen ja tarvittaessa lisäilen maun mukaan)

2 nippua persiljaa

paprikaa (riippuu paprikan koosta,  2-3 keskikokoista/ 2 isoa. Maistele ja laita makusi mukaan)

- Notkista tuorejuusto. Kuutioi kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää tuorejuuston joukkoon. Silppua persilja ja lisää se sekä sinappi tahnan sekaan ja sekoita ainekset sekaisin.

JUUSTOINEN  MUNAVOI (tällä määrällä yhteen väliin. Jos tätäkin täytettä haluaa kahteen väliin, kannattaa ohje tehdä puoltoistakertasena)

3 munaa

75 g voita

½ tölkkiä kermaviiliä

100 g juustoa

1  tl sitruunapippuria

kurkkusalaattia (tarkkaa määrää en osaa tästäkään sanoa, laitan isosta purkista ruokalusikalla ja taaskin maistellen lisään. Aika reilusti kuitenkin tykkään laittaa).

- Hienonna munat (raastinraudalla käy kätevästi, Katrin kakut- blogin Katrin vihje), sekoita sekaisin huoneenlämmössä pehmenneen voin kanssa. Lisää kermaviili, juustoraaste, sitruunapippuri ja kurkkusalaatti ja sekoittele ainekset kunnolla sekaisin.

KUORRUTUS

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

200 g maitorahkaa (vai onko se 250 g? Kuitenkin yksi purkki)

suolaa

mustapippuria

 - Notkista tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää juuston sekaan, samoin maitorahka. Mausta suolalla ja mustapippurilla. HUOM! Tuorejuusto kannattaa tosiaankin notkistaa ennen kuin aineksia rupeaa sekoittamaan keskenään. Näin tahnasta tulee tasaisempi eikä sinne jää tuorejuustopaakkuja.

Tästä määrästä kuorruttaa yhden ison voikkarin. Tietenkin tarvittava määrä riippuu siitäkin kuinka paljon, jos ollenkaan, pursottelee koristuksia.

Ja sitten vielä ne täytekakun koristeet. 1276972620_img-d41d8cd98f00b204e9800998e