Tälle päivälle tein kaksiin eri rippijuhliin voileipäkakkuja. Tämä ensimmäinen kinkku-ja kalakakku meni samaan paikkaan, jälkimmäinen kinkkuvoikka toisiin juhliin.
Kinkkukakuissa vaalea ja tumma vuokaleipä, kostutus lihaliemellä. Täytteenä kinkku-paprika-persilja-tuorejuusto-sinappi sekä toisena täytteenä juustoinen munavoi, ohjeet löytyy täältä.
Kalakakussa vaalea vuokaleipä, kostutus kalaliemellä. Täyteohje alla (tällä ohjeella tulee tosi reilu annos, joka riittää sellaseen tupperin alustan kokoseen kakkuun kahteen väliin, eli tämänpäiväiseen kakkuun tietenkin pienensin annosta).
n. 700 g lohta (esim. savustettua)
3 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
2 prk ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
½ tl mustapippuria
- Notkista tuorejuusto, lisää ranskankerma, sitruunamehu, silputtu tilli ja mustapippuri. Leikkaa lohi pieneksi silpuksi ja lisää täytteeseen tai levitä täyte ensin leivälle ja ripottele lohi siihen päälle.