POHJA
150 g margariinia/voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä (sen verran, että taikinasta tulee juuri ja juuri koossa pysyvää)
TÄYTE
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten.
- Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.
- Sekoita kulhossa täytteen ainekset, lisää viimeisenä mustikat.
- Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 asteessa tunti, puolitoista kunnes täyte on hyytynyt kunnolla (suojaa pinta tarvittaessa esim. leivinpaperilla).
Ohje Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä nro 09/09