1281587097_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

POHJA

150 g margariinia/voita

½ dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1-2 rkl vettä (sen verran, että taikinasta tulee juuri ja juuri koossa pysyvää)

TÄYTE

500 g maitorahkaa

200 g ranskankermaa

3 kananmunaa

2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

2 rkl perunajauhoja

250 g mustikoita

   - Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten.

   - Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.

   - Sekoita kulhossa täytteen ainekset, lisää viimeisenä mustikat.

   - Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

   - Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 asteessa tunti, puolitoista kunnes täyte on hyytynyt kunnolla (suojaa pinta tarvittaessa esim. leivinpaperilla).

 

Ohje Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteestä nro 09/09