1281587019_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1 pkt Marie/digestive-keksejä

1 ½ dl vadelmia

1 tl sitruunamehua

1 rkl vettä

2 liivatelehteä

50 g vähäsuolaista voita

2 dl mansikkatomusokeria

1 dl mansikkakermaa

Kuorrutus valkosuklaalla

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa tomusokeri ja voi vaahdoksi. Kuumenna kattilassa vadelmat, sitruunamehu ja vesi kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti, jotta marjat soseutuvat. Paseeraa marjat (eli kaada ne siivilään ja painele esim. lusikan "nurjalla" puolelle, jotta saat marjalihan ja mehun talteen ja siemenet jäämään siivilään.) Sulata liivatteet paseerattuun marjamehuun. Kaada liivatemehu ohuena nauhana sokerivoivaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää nopeasti myös kermavaahto.

Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota tasaisesti joka toisen keksin päälle. Paina toinen keksi kanneksi.

Kuorruta dippaamalla sulassa suklaassa (minä tein tämän jo ennen kuin täytin keksit, näin ehkä helpompaa ettei tarvitse varoa täytetyn keksin hajoamista). Jos haluat, voit koristella keksit esim. marsipaanikoristeilla tai suklaatransferilla.

                                        Hyviä olivat! Ohje täältä.

Ja niitä dipattuja vaahtokarkkeja lasten tekeminä.

1281588342_img-d41d8cd98f00b204e9800998e