Blogin siivous jatkuu, laitetaas näitä suklaamousseja samaan kirjotukseen.

GEISHAMOUSSE

1 prk Flora vispiä

1 levy Geisha-suklaata

1 prk mascarpone-juustoa (jos tätä ei laita, kannattaa laittaa liivatteita, meniskö 3 kpl)

sokeria maun mukaan tarvittaessa

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, lisää sulatettu suklaa, (sokeri) ja juusto (tai liuotetut, veteen sulatetut liivatteet).

Tämän ohjeenkin nappasin jostain blogista, en taaskaan muista kuka on ohjeen takana...

MAITOSUKLAAMOUSSE (reilun korkuinen kerros yhteen väliin, kun kakun halkaisija n.24 cm)

2,5 dl flora vispiä

130-150 g maitosuklaata

1 tl vaniljasokeria

2 liivatetta

 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla, lisää sulatettu ja vähän jäähtynyt suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sulata liivatteet kuumaan vesitilkkaan, lisää suklaakerman joukkoon ohuena norona hyvin sekoittaen.

 

Valkosuklaakerma (yhteen väliin kun kakun halkaisja n. 24 cm.)

2 dl kuohukermaa

1 levy (130 g???) valkosuklaata

Laita kattilaan kerma ja paloiteltu suklaa, lämmitä sen verran että suklaa sulaa. Jäähdyttele seosta esim. kylmässä vesihauteessa hetken, laita sitten jääkaappiin viilenemään seuraavaan päivään. Vatkaa jäähtynyt seos jämäkäksi vaahdoksi.

 Tällä tavoin tehtynä suklaan saa tasaisesti kerman joukkoon. Jos sulan suklaan lisää suoraan kerman joukkoon, on vaarana että suklaa ei levity tasaisesti vaan seokseen tulee suklaakokkareita. Tämänkin tosin saa estettyä kun antaa sulan suklaan jäähtyä kunnolla ennen kermavaahtoon lisäämistä.