KANELIKINUSKI

1 1/2 dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria

ripaus kanelia

1 rkl voita

Keitä kermaa ja sokeria välillä sekoittaen hiljalleen 10-15 minuuttia. Kinuskin kiinteyttä voi kokeilla esim. pudottamalla pisaran kakun pinnalle: jos kinuski ei imeydy kakkuun, on se valmista. Toki kinuskin kiinteyden ja valmiuden huomaa myös sekoittaessa kattilan pohjaa katsomalla. Jos sinne jää "tahmaa" ja kinuski on liisterimäisen näköistä, ei sitä tarvitse enää keittää. Lisää keittämisen loppuvaiheessa ripaus kanelia (vähän oman maun mukaan). Lisää voi, jos haluat kinuskiin kauniin kiillon, pakko tätä ei ole lisätä. Kaada kuumana hitaasti kakun päälle.

Kakun sisälle tulevasta kinuskista haluan vahvemman makuista ja myös rakenteeltaan vahvempaa, niinpä teen suhteella 1 dl kermaa, 1 dl fariinisokeria.

Kinuskin teko onnistuu kuulema vispikermastakin, jopa laktoosittomasta, mutta keittäminen voi ottaa silloin enemmän aikaa. Itse en ole kokeillut muuta kuin kuohukermaa, joten kantaa en osaa ottaa tähän kerma-asiaan.