Kinuskimousse (24-26 cm kakku, kahteen väliin)

1 1/2 dl kuohukermaa

1 1/2 dl fariinisokeria

n. 1 prk Flora vispiä

(4- 5 liivatelehteä)

Laita kuohukerma ja sokeri kattilaan, keitä kunnes seos kiehuu ja jatka sen jälkeen keittämistä parin minuutin ajan. Älä siis keitä kinuskia valmiiksi asti (sellaiseksi kuin sen pitäisi olla kakun pinnalle laitettaessa). Jäähdytä esim. vesihauteessa ja laita sen jälkeen kylmenemään jääkaappiin, mielellään seuraavaan päivään. Kun kinuski on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi sähkövatkaimella ja lisää vaahdoksi vatkattu flora vispi. Flora vispin määrää voit säädellä sen mukaan, kuinka voimakkaan makuisen moussen haluat. Tarvittaessa jämäköitä seos liivatteella (esim. jos teet korkeaa kakkua tai muuten kuin kermalla kuorrutettua kakkua).

Ohjeen muokkasin itselleni sopivaksi Kinuskikissan ohjeesta.