SOKERICREME
250 g suolatonta/vähäsuolaista voita
500 g tomusokeria (
2 rkl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
(haluamaasi väriainetta)
Siivilöi tomusokeri kulhoon. Vaahdota huoneenlämpössä pehmennyt voi vaaleaksi. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maito, vaniljasokeri ja loput tomusokerista (Huom!!! Kannattaa laittaa vähän kerrallaan ja kokeilla kreemin koostumusta - minä en ainakaan saa ikinä menemään lähellekään noin paljoa tomusokeria. Tarkotushan on saada tämä sitten levittymään kakun päälle ja ainakin minä tykkään käyttää hiukan pehmeämpää kreemiä, jotta ei tarvitse turhan kovaa painaa kakkua vasten levitysvaiheessa). Sekoita tasaiseksi ja värjää haluamallasi värillä.
Jos et käytä kaikkea cremeä heti, säilytä se ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa tai kulhossa kostean pyyhkeen alla.
Sokericremellä voi kuorruttaa koko kakun tai käyttää marsipaanin/sokerimassan alla kosteuseristeenä. Kuorruttamisessa kreemin etuna on helppo pursotettavuus ja se, että pursotusjäljet säilyvät pitkään ja tulevat terävinä esiin.
VALKOSUKLAAKREEMI (ohje Kinuskikissalta)
250 g valkosuklaata
100 g Mascarponea
100 g voita
2 rkl tomusokeria
Sekoita mascarpone ja huoneenlämpöinen voi keskenään sekaisin sähkövatkaimella. Lisää sula suklaa ja tomusokeri, vaahdota kuohkeaksi.
Tämä määrä riittää ainakin halkaisijaltaan 24 cm kakkuun.
SVEITSILÄINEN MARENKIKREEMI
(ohjeen nappasin Katrin kakut-blogista)
100 g valkuaista (n. 3 munaa)
200 g sokeria
300 g suolatonta voita
(sitruunamehua/vaniljasokeria...)
Lämmitä vesihauteessa valkuaiset ja sokeri, kunnes sokeri on liuennut kokonaan. Vaahdota kokoajan vispilällä. Kun sokeri on liuennut siirrä massa tehosekoittimeen ja vaahdota kunnes marenki on kovaa. Lisää huoneenlämpöinen suolaton voi erissä ja jatka vaahdottamista kunnes kreemi on tasaista. Voit maustaa kreemin halutessasi esim. sitruunanmehulla tai vaniljasokerilla.