Mansikka-jogurttitäyte (annoksesta riittää halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuun kahteen väliin)

1 prk Flora vispiä

2 tl vaniljasokeria

4 dl mansikka-/metsämansikkajogurttia (esim. Valiolla on laktoositon metsämans.jog)

(200 g maitorahkaa)

1/2 dl sokeria

n.4 dl mansikoita

8-9 liivatetta *

 

-Liivatteet likoamaan

-Kerma vaahdoksi, lisää vaniljasokeri

-Soseuta mansikat, lisää jogurtti ja sokeri

-Yhdistä kerma ja mansikkaseos

-Lisää seoksen joukkoon rahka

-Lisää kuumaan vesitilkkaan liuotetut liivatteet

 Ohjeen nappasin jostain näistä ihanista kakkublogeista, kiitos vaan hänelle kelle kunnia kuuluu!

* Liivatteiden määrää on tässä täytteessä mielestäni vähän hankala sanoa tarkalleen, koska se riippuu kuinka kosteaa mansikkasose on. Toisinaan liivatteita joutuu laittamaan jopa 15 eikä täyte ole ollenkaan liian kovaa, toisinaan riittää kymmenkunta. Tämä täytyy vaan jokaisen testaamalla ja kokeilemalla selvittää ja tapauskohtaisesti harkita täytteen koostumuksen mukaan.