Nyt kun on muutoin rauhallista tämän blogin kanssa, kirjaan tänne näitä täytereseptejä jotta saan ne "siivottua" omaan kategoriaansa. Tuo nykyinen systeemi on minusta jotenkin kökkö. Sori siis, tänne tulee nyt tylsiä, kuvattomia postauksia perä perään, antakaa anteeksi!
MUSTAHERUKKA-VALKOSUKLAAMOUSSE (n.24 cm kakun kahteen väliin)
250 g mascarponea
2,5 dl Flora vispiä
2½ -3 dl paseerattua mustaherukkaa
80-100 g tomusokeria
150-170g valkosuklaata
8 g liivatetta
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone, mustaherukka, tomusokeri ja jäähtynyt sula suklaa. Lisää kuumaan veteen/mustaherukkaan liotettu liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Täytteestä tulee hyvinkin jämäkkää - vaikka normaalisti annan liivatetäytteiden jähmettyä jääkaapissa ennen kakun väliin laittoa, tätä täytettä ei kannata "esijähmettää" tai muutoin kakun väliin levitys on hiukka hankalaa. Toisaalta ainakaan kerroskakkuun ei haittaakaan vaikka täyte onkin tukevaa, se vain auttaa kakkua pysymään kasassa.
Ohjeeseen on katsottu mallia Kermaruusu-blogista, mutta ainesten suhteita olen muokannut oman mieleni mukaan