Omenakompotti

(ohjeen saa mielestäni tehdä 1½ kertasena, jos laittaa kahteen väliin halkasijaltaan n.24 cm kakkuun. Lisäksi olen tehnyt kompotin päälle esim. piparimoussen. Myös kanelikinuski sopii loistavasti tämän kompotin kaveriksi).

 


5 isoa hapokasta omenaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 rkl kylmää vettä

Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi ne. Keitä omppupaloja sokerivedessä kunnes ne pehmenevät - sen verran, että palat ovat pehmeitä mutta eivät ala muussautua. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada omenoiden joukkoon. Anna pulpahtaa eli kiehahtaa kerran, jotta perunajauhot kypsyvät ja ota kattila liedeltä. Ohje on siis Open Café- blogista.

Oma muokkaus: omenoiden keittovaiheessa sekaan voi lisätä himppusen kanelia (tarkkaa määrää on vaikea sanoa, olen vaan sirotellut purkista ihan mutu-tuntumalla).