Vaniljainen vadelmatäyte (kahteen väliin, kun kakun halkaisija n.24 cm)

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

3 purkkia Kidius-vadelmajogurttia, eli n.350 g (tai muuta vadelmajogurttia vastaava määrä. Meidän paikkakunnan kaupoista ei tahdo saada pelkkää vadelmajogurttia, joten yleensä käytän Hedelmäpommi-jogurttia jossa on vadelmaa, aprikoosia ja persikkaa).

vaniljakreemijauhetta (meniskö 1/2 dl)

vadelmia/survottuja vadelmia maun mukaan (yleensä laitan n. 400 g)

5-6 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää vadelmajogurtit, vadelmat ja vaniljakreemijauhe. Sulata liivatteet pieneen määrään (1-2 rkl) kuumaa vettä/vadelmamehua ja lisää seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Vadelmat voi myös jättää pois täytteestä ja lisätä suoraan kakkupohjan päälle.