POHJA
200 g digestive-keksejä
80 g voita sulatettuna
MAITOSUKLAATÄYTE
4 liivatelehteä
3 dl kermaa
200 g suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
VALKOSUKLAATÄYTE
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
3 dl kermaa
1 ½ dl sokeria
2 levyä (á 130 g) valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjan kokoinen ympyrä ja laita se vuokaan. Painele keksimurska tasaisesti vuokaan leivinpaperin päälle.
Valmista maitosuklaatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi - vatkaa tässä vaiheessa myös valkosuklaatäytteen kerma jotta ei tarvitse pestä vispilöitä välillä. Jaa kermavaahto kahteen osaan, lisää toiseen osaan notkistettu tuorejuusto. Lisää sulatettu, jäähtynyt suklaa sekä sokeri. Sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja anna jäähtyä hetki, lisää sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Valmista valkosuklaatäyte. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri tasaiseksi massaksi. Lisää jäähtynyt suklaasula sekä sitruunankuori. Sulata liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun, vatkaa jäähtyneenä juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi vaahdotetut valkuaiset.
Laita vuoan sisäreunoille reunakalvo tai leivinpaperista tehty suikale (tämä ei ole pakollista, mutta helpottaa kakun irrottamista ja reunoista tulee siistimmät. Tosin minulla reunat ei olleet kovin nätit, koska täyte ehti jähmettyä jääkaapissa "tovin" ennen kuin ehdin ne lisäämään pohjan päälle). Lisää täytteet kerroksittain pohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Kakun voi pakastaa, sulata hitaasti jääkaapissa.
Tämän ohjeen yhdistelin ja sovelsin useasta eri reseptistä.