Siskoni täyttää vuosia ja toivoi mustaa Pikku Myy-kakkua. Mustan kuorrutteen tuli olla lakritsikinuskia ja koristeita ei saanut olla muuta kuin Myyn kuva (vaikka yritinkin ehdotella hopeisia ornamenttikuvioita ympärille...) Lakritsikinuskia en olekaan ennen tehnyt ja lisäksi siskoni sanoi, että saan halutessani testata täytteitäkin joten tottakai tilaisuus käytetään hyväksi ja teinkin lime-valkosuklaamoussea. Namskis, ihanan pirtsakkaa ja raikasta ja sopi loistavasti yhteen kuorrutteen kanssa!

Kuorrute onnistui mielestäni loistavasti, ei paakkuja ja kakun pinta oli sileä kuin luistinkenttä ja kiilsi kuin peili. Tosin tuo pinta muuttui hiukan mattamaiseksi jääkaapissa yön aikana, auttaisiko kakkukupu tähän?  Myös sivureunat olivat aikas hyvät. Mutta harvoin, hyvin harvoin kaikki osat loksahtavat paikoilleen samalla kertaa - tässä kakussa sitten kakun muoto ei ollut paras mahdollinen, sillä pohja oli jotenkin niin hauras ja toisaalta kumimainen, että pohjan leikkaus ei onnistunut ongelmitta ja tämä seurasi sitten kokoamisvaiheessa (vaikka käytinkin reunakalvoja). Ja ai niin, nyt muistín että minun piti lisätä täytteen alla lemon curdia!! No voi sun, ehkä sitten seuraavalla kerralla...

1291640769_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1291640715_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana 4 munan gluteeniton peruspohja

Kostutus sokerivedellä

Täyte 1: lime-valkosuklaamousse

Täyte 2: valkosuklaakerma

Kuorrutteen alla marenkikreemi ja kuorrute siis lakritsikinuskia

Kuva sokerimassalevylle mustalla pastavärillä

LIME-VALKOSUKLAAMOUSSE

1 prk lime-valkosuklaarahkaa

1 dl flora vispiä vaahdotettuna

100 g tuorejuustoa

2 limen raastettu kuori

1 ½ rkl limemehua

3 liivatetta

Notkista tuorejuusto, yhdistä siihen rahka ja flora vispi -vaahto. Pese limet huolellisesti ja raasta kuoren vihreät osat raastimen pienimmällä reikäkoolla, lisää raaste täyteseokseen. Kuumenna limemehu ja sulata liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki ja lisää sitten ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

LAKRITSIKINUSKI (tästä määrästä jäi yli reippaasti kun päällystin 24 senttisen kakun. Riittää siis luultavasti jopa 28-senttiseen kakkuun) 

3 dl kuohukermaa

300 g Alku salmiakki-toffeekarkkeja

Pilko karkit kerman joukkoon ja kuumenna liedellä kunnes karkit sulavat. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada hiljalleen kakun päälle ja anna valua reunoille. Tarvittaessa auta kuorrutteen leviämistä esim. palettiveitsellä.

Ohje Kinuskikissalta. (Hän oli tehnyt tämän Kick-patukoista, mutta kommenttien joukosta löysin ehdotuksen Alku-karkeista).