No niin, nyt on synttärit juhlittu ja väsyneet pikkujuhlijatkin nukkumassa. Tänä vuonna pikkuherra päästi äidin pälkähästä ja valitsi synttärikakun aiheekseen merirosvon. Itse asiassa mulla oli tarkoitus tehdä Kaikkien Aikojen merirosvokakku, mutta sitten sinni/aika/into ei riittänytkään kaiken tän jouluhässäkänkin keskellä. Sankari kuitenkin tykkäsi tästäkin toteutuksesta, joten ei puhuta siitä alkuperäisestä visiosta sitten sen enempää
Ei muuta kuin hurrrrrrrrrrjan paljon onnea meidän rakkaalle Herra Heinämäelle!
Vaalea peruspohja, olikohan 5 vai 6 munan
Kostutus vaniljamaidolla
Täytteet sankarin toiveiden mukaiset, maitosuklaata ja valkosuklaata
Kuorrutus sokerimassa-marsipaani, alla sokerikreemi (tässäkin kohtaa sinni petti ja jätin suklaamarenkikreemin tekemättä... Tosin tuo sokerikreemi on sen verran hankalampi levittää, että siinä se aikasäästö sitten menikin )
Kuva tomuvärein sokerimassalle. Kuva toistuikin sitten kakun lisäksi serveteissä, mukeissa, lautasissa ja pöytäliinassa!
Gluteeniton 3 munan pohja
Kostutus laktoosittomalla vaniljamaidolla
Täytteinä laktoositon mansikka-jogurttitäyte ja mansikkaviipaleet sekä toisessa välissä laktoositon suklaatäyte
Kuorrute sokerimassaa, alla sokerikreemi laktoosittomana.
Näiden lisäksi synttäreillä tarjoiltiin karjalanpiirakoita ja munavoita sekä:
aura-piparikierteitä
ruisnappeja kinkku-paprika-persilja-tuorejuustotäytteellä (nam! Jos haluat, että pohjat pysyvät rapeina, älä tee etukäteen, ainakaan kauaa etukäteen, jääkaappiin):
Täyteläistä suklaakakkua (eli sama taikina kuin täyteläisessä suklaakakkupohjassa, nyt vain kahvikakun muotoon ja päälle suklaakuorrutus- 75 g sulaa voita ja 170 g suklaata sulatettuna, nämä siis yhdistetään):
Omena-kanelimuffareita, osa gluteenittomia ja laktoosittomia (ohje tuolla alhaalla):
Riisimuro-vaahtokarkkipallosia suklaakuorrutteella:
RIISIMURO-VAAHTOKARKKIPALLOSET (ohje yhteishyvä ruoka-lehdestä 12/10)
50 g voita
90 g vaahtokarkkeja
6 dl riisimuroja
n. 200 g suklaata
- Sulata voi ja vaahtokarkit kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää riisimurot, kääntele kunnolla sekaisin. Anna jäähtyä ihan hetkisen, kunnes kärsit käsitellä massaa käsin (minun mielestä nuo riisimurot jo jäähdytti massan niin, että enempää ei kannata jäähdytellä ettei massa ala kovettumaan). Ota kämmenelle noin ruokalusikallinen massaa ja pyörittele siitä pallonen. Tee kaikki pallot valmiiksi ja kuorruta ne sitten suklaasulalla - ota pallonen esim. hammastikun päähän ja kasta suklaasulassa, valuta ylimääräinen suklaa astian päällä pois.
OMENA-KANELIMUFFINIT (ohje Yhteishyvä ruoka- lehdestä 12/10)
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl sulaa voita
1 dl omenamehua
n. 1 ½ dl paistonkestävää omena-kanelimarmeladia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, maito, rasva ja mehu. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Jaa muffinsivuokiiin tai pellille. Lisää hillonokare jokaisen muffinin keskelle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle. Hillo painuu paistettaessa muffinin pohjalle sydämeksi. Jos haluat koristella muffinit, nosta jäähtyneiden muffinien keskelle hillosilmä ja ympäröi hillo tuubisokerikuorrutteella.