Tämän voikkarin tilaajalla oli toive, että kakussa näkyisi hirvi/poro, puita ja uusi vuosi jotenkin. Piti vähän aikaa miettiä asiaa, sillä en viitsi suolaiseen voikkariin sotkea makeaa sokerimassaa, jolle voisi maalata. Sitten muistin, että joskus tilasin ihan kaiken varalta vohvelipaperia. Sehän on niin ohutta ettei kyllä maistu millekään, joten senpä takia sitä sitten käytin. Hopeisia koristetähtiä käytin kans, vaikka ne varmaan mielletään makeiden juttujen koristeeksi, mutta eihän nekään maistu. Harmi vaan, että ne käyttäyty tämän kuorrutteen päällä ihan erilailla kuin esim. pelkän kerman päällä ja sulivat, ennen kuin tilaaja ehti tulla kakkua hakemaan. Lisäksi vohvelipaperi oli niin pehmennyt, että kuorrutteen pippurit värjäsi siihen täpliä. Ja ne toivotut puut - nuo tillit kuvaa havuja (oisin halunnut rosmariinia, mutta kaupassa ei ollut) ...
Vaalea ja tumma vuokaleipä, kostutus maidolla. Kuorrutus tuorejuusto-rahka-kerma.
Täytteenä:
200 g Italian yrtit-tuorejuustoa
200 g Pippurituorejuustoa
150 g ranskankermaa
300-400 g suolalihaa (tässä siis tilaajan toimittama savuporo)
1 ½ isoa maustekurkkua
2 keskikokoista tomaattia
ripaus pippurisekoitusta
vajaa desi hienonnettua persiljaa