2 v synttäreiden makeina tarjoiluina oli täytekakun (oma postaus) ohella bebet ja juustokakku.
BEBET (ohje Kinuskikissalta)
35- 40 kpl
Pohja
200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 3/4 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
Kuorrute
4 dl tomusokeria
3 ½ - 4 rkl vettä
elintarvikevärejä
nonparelleja
Tee pohjataikina. Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna vatkaimella vatkaten. Lisää jauhot n. 1 dl kerrallaan. Tarvittaessa voitele leivosvuoat, minä käytin Italian leivosvuokia eikä niitä tarvinnut voidella. Ota taikinaa palanen kädellesi, muotoile siitä pallo ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Taikinan saa painella aika ohueksi, jotta leivos jää kuppimaiseksi paistuessaan eikä kohoa reunoja myöten. Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota varovasti vuoasta.
Tee täyte. Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.
Vatkaa voi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja kiisseli ja vatkaa tasaiseksi.
Laita kukkurallinen teelusikallinen täytettä leivospohjalle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin, kunnes kreemi on jähmettynyt.
Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi ja värjää. Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Koristele nonparelleilla.
Säilytä jääkaapissa. Voi myös pakastaa.
Oma mielipide: sinänsä ihan ok, maut sopivat yhteen, mutta hirmuisen imeliä!
OMENAJUUSTOKAKKU (Hembakat-lehdestä, minä löysin tämän Siiliparatiisi-blogista)
POHJA
200 g digestive-keksejä
2 rkl sokeria
4 rkl sulatettua voita
TÄYTE
600 g tuorejuustoa (minä laitoin 400 g tuorejuustoa ja 200 g mascarponea)
1 3/4 dl sokeria
3 rkl maizenaa
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl creme fraichea
6 dl omenalohkoja
3/4 dl sokeria
1 tl kanelia
PÄÄLLE
kinuskikastiketta
Valmistus:
Laita uunin pohjalle vuoka, jossa on pari senttiä vettä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Murskaa keksit, lisää sokeri ja voi. Painele seos reunavuoan (halk. n. 24-26 cm) pohjalle (leivinpaperi alla). Paista n. 10 min. Anna pohjan jäähtyä sillä aikaa kun teet täytteen.
Notkista tuorejuusto, lisää sokeri (1 3/4 dl), maizena ja vaniljasokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Vatkaa seosta jokaisen munan jälkeen minuutin verran. Sekoita viimeiseksi creme fraiche joukkoon. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Kuori omenat ja kuutioi ne pieniksi. Kääntele kuutiot kanelisokeriseoksessa ja ripotte täytteen päälle.
Paista 175 asteessa n. 1 h (minulla oli uunissa n. 1 ½ h). Jäähdytä ja anna levähtää jääkaapissa seuraavaan päivään. Viimeistele kinuskikastikkeella ennen tarjoilua.
Kuva ei todellakaan tee oikeutta kakulle, oli muuten älyttömän hyvää!