1299938562_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

100 g (tummaa) suklaata

150 g hasselpähkinärouhetta

200 g  voita

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl kaakaojauhetta

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

1/4 tl suolaa

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti (voidellulla) leivinpaperilla. Rouhi suklaa (minä vuolin levystä terävällä veitsellä pieniä palasia ja lastuja). Sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita keskenään kaakaojauhe, vehnäjauho, leivinjauho, vanilliinisokeri ja suola. Vatkaa huoneenlämpöiset (tai vedessä lämmitetyt) munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon puolet kuivista aineista, kääntele varovasti sekaan. Lisää sitten sula voi ja vielä loput kuivat aineet. Lisää lopuksi taikinaan suklaa- ja pähkinärouhe (mielestäni pähkinärouhe oli niin isorakeista, että rouhin sitä vielä lisää sauvasekoittimen hakkuriterällä).  Levitä tasaiseksi kerrokseksi uunipellille ja paista n. 15 minuuttia.

Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.  (Ohje on peräisin RuokaPirkasta).

Meillä perheen miesväki (nuorimmaista kaikkiruokaista lukuunottamatta) pitää tarkan huolen mitä suuhunsa pistää ja on hyvin epäileväistä uusien juttujen suhteen. Tästä piirakasta kuitenkin pitivät kaikki, on todella hyvää ja jäde kruunasi viikonlopun herkkuhetken!