...eli kun hienot suunnitelmat kariutuu täysin Kieli ulkona Äiti täytti jälleen (26. kerran...) 29 vuotta ja tätä kautta sitten kakuntekoon. Pisti kyllä jälleen miettimään laitanko kakusta kuvaa tänne ollenkaan, mutta eihän aina voi kaikki mennä putkeen.

Kakun ajattelin kuorruttaa suklaakinuskilla, mutta jo kinuskin tekovaiheessa alko "tökkimään". Kun sulattelin valmiiseen kinuskiin suklaapaloja, seoksesta tuli heti jämyä puuroa ja vielä kun sitä jäähdyttelin ennen kakun päälle laittoa, se paksuni entisestään. Jääräpäisesti kuitenkin pitäydyin alkuperäisessä suunnitelmassani yrittää kuorruttaa koko kakku tällä seoksella ja susihan siitä tuli (olis vaan pitänyt uskoa tilanne, mutta ei, kun minä tahdon kinuskikuorrutetun kakun...)! Kaadoin kinuskin kakun keskelle eikä se lähtenyt ollenkaan itsestään levittäytymään vaan jäi yhdeksi isoksi kasaksi. Kun sitten paletilla rupesin sitä levittämään, kinuskikerros oheni niin paljon, että alta paljastui kuinka vielä himppu lämmin seos oli sulattanut alla olevan kreemin. Sotkuksihan se meni! Onneksi, ONNEKSI tämä ei ollut tilauskakku joten hermot ei kuitenkaan menneet eikä tullut paniikki, vaan totesin kuorruttavani reunat kermalla. Koristelu kuitenkin vaati jotain kikkailua koska kakun päällinenkään ei ollut kovin kaunis, joten eilan illalla vielä ennen nukkumaanmenoa pursottelin tuon suklaakoristeen jähmettymään (sattumalta muistin vasta nähneeni tällaisen suklaapäällisen Purppura Helmiä- leivonnaisia blogissa ja otin idean käyttöön).

Tässä sitten tämän kokeilun tuotos:

1300627866_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja näytetään nyt  hirviö ennen "pienen pientä" fiksailua - tässä näkyy miten kinuski on "syönyt" kreemiä ja kakun keskelläkin on ikäviä läikkiä:

1300627919_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana 4 munan vaalea peruspohja

Kostutus vaniljamaidolla

Täyte 1: mansikkaviipaleet ja vaniljainen mansikka-sitruunatäyte (ohje alla)

Täyte 2: aprikoosi-vaniljakreemi (sekoitin vaniljakreemiin aprikoosimarmeladia ja soseutettua säilykeaprikoosia)

Päällä suklaakinuski, ristikko valkosuklaata

Pursotukset tummalla kaakaojauheella ja suklaalla ryyditettyä flora vispiä

Koristeet sokerimassaa ja sokerimassa-marsipaania, sokerihelmiä.

 

Ja tässä täytteen ohje, jonka otin kokeiluun Herkkuhetkiä-blogista Sofiellalta.

                           VANILJAINEN MANSIKKA-SITRUUNATÄYTE 

200 g Sunnuntai sitruunarahkavalmistetta

2 dl flora vanillaa

250 g pakastemansikoita soseutettuna ja/tai pilkottuna

2 tl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

3 liivatetta (en tiedä miten jämyksi Sofiellalla täyte hyytyy tuolla liivatemäärällä, minä laitoin 5 liivatetta ja vieläkin olisi täyte saanut olla vähän "ryhdikkäämpää")

-vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää sitruunarahkavalmiste, sokerit ja mansikat. Sulata liotetut liivatteet kuumaan veteen/mansikkasoseeseen ja sekoita täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Kokovinkki: Minulla kakku oli siis 24 senttiä halkaisijaltaan ja täytettä jäi reilusti yli kun laitoin sitä kakun yhteen väliin. Riittää siis vaikka tän kokosen kakun kahteen väliin reilut kerrokset.

 

                      KAIKESTA HUOLIMATTA, ONNEA ÄITI!