Jääkaapissa olleista aineista piti päästä eroon ennen niiden vanhenemista, joten kokeilin soveltaa tälläista juustokakkumaista piirakkaa. Tuli mielestäni ihan kiva, pirtsakka maku. Halutessaan lisää makuvivahteita, voisi täytteen päälle lisätä esim. omenaviipaleita tai vadelmia. Pakastamistakin on kokeiltu, piirakka ei pistä sitäkään pahakseen. Sulata joko huoneenlämmössä tai varovasti sulatusteholla mikrossa.

1299938422_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

SITRUUNA-MASCARPONEPIIRAKKA

MURUPOHJA

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhoa

1 tl vaniljasokeria

2 dl sokeria

100 g voita

1 muna

VÄLIIN

Lemon curd-tahnaa

TÄYTE

200 g Sunnuntai Sitruuna-kasvirasvavalmistetta

250 g mascarponea

1 sitruunan raastettu kuori

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

 *Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen

 * Voitele ja jauhota halkaisijaltaan n. 24 senttinen vuoka

 * Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, nypi sekaan huoneenlämpöinen voi. Seoksesta tulee mannaryynimäinen muruseos.

 *Lisää muna joukkoon vatkaten. Älä kuitenkaan vaivaa turhia, jotta taikinasta ei tule kova ja sitkeä.

 * Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

 * Levitä pohjan päälle ohuehko kerros lemon curd-tahnaa (sellainen sopiva kerros, ei läpikuultava mutta ei kuitenkaan puolta purkkiakaan Nauru)

 * Tee täyte: sekoita Sitruuna"tuorejuusto" ja mascarpone keskenään. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, vaniljasokeri ja kananmunat. Kaada täyte piirakkapohjan päälle, tasoita pinta.

 * Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia, suojaa pinta tarvittaessa paiston loppuvaiheessa esim. leivinpaperilla.  (paistoajan heitin nyt ihan muistin pohjalta, tästä piirakan teosta on jo vähän aikaa enkä muista tarkalleen kuinka kauan pidin sitä uunissa).

Huom! Täyte jää aika pehmeäksi kahdella kananmunalla. Se kuitenkin hyytyy (ja hyytyy vielä lisää jäähtyessään), joten minä pidin tästä näin. Jos haluat, voit kuitenkin lisätä täytteeseen ruokalusikallisen, pari maizenaa.