Onnea Leena!

Hierojani täyttää 50 v ja tilasi täytekakut juhliinsa. Hänellä itsellään oli koristetoiveena harrastuksensa (ja voi kai jo sanoa että sivutyönsä) mukaan jumppatossut, työkaverinsa vihjaisi punaisista, aikuisen rohkean naisen korkkareista. Lisäksi Leena pitää gerberoista, joten näistä lähdin kakkua suunnittelemaan. Valinnanvaikeus tuli siinä, että toisaalta sankari on hyvin räväkkä, rohkea ja värikäs tyyliltään, toisaalta taas esim. työpaikallaan on paljon vaaleanpunaista ja hempeää. Koska kakkuja tuli kaksi, päädyin sitten käyttämään molempien tyylien mukaisia värejä. Korkkarit, jonkinlaiset, kakun päälle tuli, mutta niitä lenkkareita ei... Eka versio päätyi suoraan roskikseen ja aikaa ei ollut uusiin yrityksiin. Ajattelinkin sitten itseäni lohduttakseeni, että on kuitenkin juhlapäivä, hikiset lenkkarit joutaakin roskikseen Nauru Eikä kakun päälle kyllä olis suosiolla sopinutkaan ihan mahdottoman paljoa koristeita. Tälläiset kakut sitten tällä kertaa:

1301737336_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1301737378_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nää kukat on jo paremmat kuin nuo alemmat oranssit, vasta näissä muistin netistä lukemiani vinkkejä (en nyt muista keneltä nuo opit on peräisin).

1301737435_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kuvassa näkyy vähän tuota kakun pinnan säihkettä ja korkkareiden kiiltoa. Kenkien sisäpohjalliset on eri paria, koska tein kengät eri päivinä - en saanut muotoiltua kahta samanlaista kuivatusalustaa Nolostunut ja jouduin käyttämään samaa alustaa, kuivattamaan ensin toisen ja vasta sitten tekemään toisen kengän.

1301737476_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän kakun kanssa kävi ärsyttävä unohdus. Olin ajatellut kuvioivani tuon oranssin puolen kuviointimatolla (jota olen käyttänyt mm. tässä kakussa), mutta vasta siistiessäni keittiötä huomasin koko hempuran maton pöydällä tavarakasan alimmaisena Huuto En enää siinä vaiheessa viitsinyt alkaa hommaa alusta, oli nimittäin muutenkin vasta kolmas kerta kun sain tuon oranssin massan asettumaan siististi paikoilleen. Yrityskertojen välillä pitikin jo paikkailla kreemityksiä ja tehdä toisen kakun pinta valmiiksi ja tässä välissä tuo muisti sitten petti... Kuitenkin tuntui, että jotain "ekstraa" tuo kakun toinenkin puoli vaatii, joten ruuttailin noita koukeroita tuohon nurkkaan.

Faktaa näistä kakuista:

Pyöreä kakku paistettu 26 cm vuoassa (en muista montako munaa tällä kertaa meni), kantikas kakku koottu kahdesta neljän munan levypohjasta. Toivottavasti kakuista riitti syömistä, vierasmäärä kun ei ollut ihan tarkalleen tiedossa.

Kostutus mandariinisäilykkeen mehulla

Täytteenä mandariinisäilykettä (kevyesti soseutettuna)  ja appelsiinituorejuustotäyte

Eristeenä sveitsiläinen marenkikreemi

Valkoiset pinnat Fun cakes:n vaahtokarkinmakuista sokerimassaa (ei ole muuten turhaa kehuttu tätä tavaraa eri blogeissa!), muutoin sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Kummankin kakun pinnassa reilut suihkaukset helmiäistä (ja tätä kautta koko keittiössä Hymy On niin hienojakoista tavaraa, että leviää oikeesti joka paikkaan).

Kukat sokerimassa-marsipaania, kengät sokerimassaa. Lisänä sokerihelmiä ja kahdenkokoisia hopeakuulia. Spritsaukset pikeeriä.

                     

Voi harmi, tälle päivää olisi ollut ristiäiskakunkin tekoa, mutta jouduin kieltäytymään koska näiden Leenankin kakkujen kanssa joutui jo tekemään järjestelyjä viikon talviloman takia (jolta palattiin siis vasta eilen ja heti kotioven avattuani syöksyin ottamaan kakkupohjia pakastimesta ja kakkutarpeita esille). Lomalla oli kivaa ja tuli tarpeeseen, mutta hyvin mielelläni olisin myös tuon vauva-aiheisen kakun tehnyt! Tuntuuko kenestäkään muusta joskus siltä, että kaikki asiat tapahtuisi päällekkäin ja oma elämä "haittaa" tätä superkivaa harrastusta? Silmänisku