1302972851_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvää, niin hyvää, mutta sen verran makeaa, että yli-sivistyneen kokonen pala kerrallaan riittää!Nauru Ohjeen löysin SakariSokerin blogista ja kuten hän totesikin, maistuu tämä herkku ihan twix-patukalta: rapea pohja, tahmainen toffee ja suussasulava suklaa samassa paketissa.

POHJA

125 g voita

0, 75 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

reilu 1 dl perunajauhoja

ripaus suolaa

TOFFEE

50 g voita

0,75 dl muscovado-/ruokokidesokeria

400 g kondensoitua maitoa *

50 g pinjansiemeniä (itse ajattelin että tähän voisi käydä hasselpähkinärouhekin, mutta kokeilematta jäi kun ei sitä kaapista löytynytkään)

PÄÄLLE

200 g suklaata

 - Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot. Painele taikina litteäksi kiekoksi, kääri kelmuun ja laita kylmään puoleksi tunniksi.

Vuoraa 20x 20 vuoka leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan ja paista 190 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tee toffee. Keitä voita, sokeria ja maitotiivistettä, kunnes seos sakenee (onnistuu myös mikrossa. Kuumenna aineita puolen minuutin, minuutin  jaksoissa aina välillä sekoittaen kunnes kuumennettaessa seos ei enää kuohu samaan tapaan kuin alkuun ja se sakenee - vahdi vieressä ettei tule kulhosta yli!). Lisää pinjansiemenet. Levitä pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä.

Sulata suklaa (tai suklaat, jos haluat kuvioida/marmoroida pinnan) ja levitä jähmettýneen toffeen päälle.

Huom huom huom! Minä tein pohja-annoksen puolitoistakertasena ja se riitti just suunnilleen 20x 20 kokoseen levyyn. Toffeen tein kuitenkin tuon ohjeen mukaan.

*Ja niille tiedoksi, jotka eivät ole kondensoituun maitoon törmänneet, ainakin cittareista ja prismoista löytyy, todennäköisesti esim. kookosmaitojen yms. lähettyviltä. Ja täällä meidän "kylillä" asuville vinkki, että ihan meidän oman s-marketinkin valikoimiin näytti tulleen tämä maitotiiiviste (iloinen yllätys, jippii!)