Näin totesi tyttöni kun tätä piirakkaa maistoi! Hyväähän tämä on, mutta pitää sitten varmaan ens kerralla tehdä vähän pahempana Ohje on suoraan uusimmasta Yhteishyvä Ruoka- lehdestä.
KAHDEN VÄRIN BROWNIET
25-30 palaa
Suklaataikina
300g (tummaa) suklaata
200g margariinia/voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Tuorejuustokerros
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
Voitele ja jauhota kulmikas n. 20x30 cm vuoka. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota sokeri ja munat. Lisää vaahtoon jäähtynyt suklaa-rasvasula. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle (minulla ei kyllä pysynyt nokareina, vaan levisi läjiksi- pitäisikö laittaa himppu enemmän vehnäjauhoja? ) Tee haarukalla aaltoja taikinan pintaan niin, että suklaa-ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti, ei kokonaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi. Jäähdytä, leikkaa pieniksi ruuduiksi ja koristele halutessasi esim. rouhitulla valkosuklaalla. Nam!
Seuraava kuva on kaukana kuin yö päivästä tästä piirakasta, mutta lupasin sen tänne laittaa kun Ikeassa shoppailimme. Hyvin sopii sipulit tähän maljakkoon, joko Kati lähdetään hakemaan maljakkoa sullekin?