Kuva kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa:

1314974591_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1314974541_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MISSISSIPPILÄINEN MUD PIE (ohje kirjasta Suklaaunelmat)

TORTTUPOHJA

225 g jauhoja

2 rkl kaakaojauhetta (nimenomaan tummaa, ei kaakaoJUOMAjauhetta)

150 g suolatonta voita (käytin vähäsuolaista ja hyvin kävi)

25 g siroa hienoasokeria

1-2 rkl kylmää vettä

TÄYTE

175 g suolatonta voita (vähäsuolaista)

350 g tummaa ruokosokeria (onko eri kuin ruokokidesokeri, minä käytin tätä jälkimmäistä)

4 munaa kevyesti vatkattuna

4 rkl kaakaojauhetta siivilöitynä

150 g tummaa suklaata

3, 5 dl kahvikermaa

1 tl suklaauutetta

KORISTELUUN

n. 4, 5 dl kuohukermaa vaahdotettuna

suklaalastuja - ja kiehkuroita

     - Taikina: siivilöi jauhot ja kaakaojauho kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on nokareista. Sekoita joukkoon sokeri ja kylmää vettä, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla työtasolla ja vuoraa sillä syvä posliininen torttuvuoka, halk. 23 cm (olisi kyllä helpompi tehdä irtopohjavuoassa, jonka pohjalla on leivinpaperi - näin tortun saisi siirrettyä tarjoilulautaselle). Peitä leivinpaperilla tai alumiinifoliolla ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä. Paista esilämmitetyssä uunissa 15 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia.

Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa ja vatkaa kahvikerman ja suklaauutteen kanssa seoksen joukkoon.

Vähennä uunin lämpöä 160 asteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 45 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy - Huom! Mud pien luonteeseen kuuluu, että valmis piirakka on sisältä tahmaisen kostea. Tikkutestissä (eli tikulla kypsyyttä kokeiltaessa) taikinaa saa jäädä tikkuun, ei kuitenkaan ihan valuvan kosteaa taikinaa vaan sellaista tahmaista ja hiukan "ryynimäistä". Täyte kiinteytyy vielä lisää jääkaapissa.

Anna tortun jäähtyä täysin (ja siirrä sitten tarjoilulautaselle). Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla ja - kiehkuroilla. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.

No, pakko kuitenkin sanoa että arvatkaapa oliko HYVÄÄ-ÄÄÄ?? Kieli ulkona