Nyt vihdoin ja viimein sain leivottua syyskuun Sly-pakettia käyttäen. Sieniä lupasin kokeilla, mutta arastelin sen verran pelkkiä sieniä, että tein lohi-sienipiiraan. Makealta puolelta tein nopeat piiraset tyyliin "yhdistellään mitä mieleen juolahtaa".
Suolainen piiras:
MEHEVÄ LOHI-SIENIPIIRAS
Pohja:
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhoja
1 tl yrttisuolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
Täyte:
½ l suppilovahveroita (käytin slyltä saatuja kuivattuja vahveroita, murskasin niitä ja ripottelin pohjan päälle jonkin verran, en osaa sanoa tarkkaa määrää)
300 g kylmäsavustettua kirjolohta (käytin ihan peruslohifilettä)
pala purjoa
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
3 munaa
1 dl juustoraastetta
½ tl sitruunapippuria
1-3 valkosipulinkynttä
- Nypi pohjan kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
- Haihduta sienistä pannulla enimmät nesteet pois. Suikaloi lohi ja hienonna purjo. Sekoita kermaviiliin maito, munat, juustoraaste ja mausteet. Levitä puolikypsälle pohjalle ensin sienet, kalapalat ja sipulisilppu.
- Kaada päälle kermaviiliseos ja jatka kypsentämistä kunnes täyte hyytyy ja saa pintaansa herkullisen värin, eli n. 30-40 min.
-Tarjoile piiras lämpimänä salaatin kanssa.
Kaunis syyssää sai minut "fuskaamaan" ja käytin näissä leivoksissa valmista murotaikinaa. Paistoin pohjat muffinipellillä ja jäähtyneisiin kupposiin laitoin pohjalle sulaa valkosuklaata, sitten punaherukoita, keksinmurusia ja päälle Slyltä saamani valkosuklaamoussen.