Nyt vihdoin ja viimein sain leivottua syyskuun Sly-pakettia käyttäen. Sieniä lupasin kokeilla, mutta arastelin sen verran pelkkiä sieniä, että tein lohi-sienipiiraan. Makealta puolelta tein nopeat piiraset tyyliin "yhdistellään mitä mieleen juolahtaa".

Suolainen piiras:

1318179598_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MEHEVÄ LOHI-SIENIPIIRAS

Pohja:

100 g voita tai margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunasosejauhoja

1 tl yrttisuolaa

1 tl leivinjauhetta

1 dl vettä

Täyte:

½ l suppilovahveroita (käytin slyltä saatuja kuivattuja vahveroita, murskasin niitä ja ripottelin pohjan päälle jonkin verran, en osaa sanoa tarkkaa määrää)

300 g kylmäsavustettua kirjolohta (käytin ihan peruslohifilettä)

pala purjoa

2 dl kermaviiliä

1 dl maitoa

3 munaa

1 dl juustoraastetta

½ tl sitruunapippuria

1-3 valkosipulinkynttä

- Nypi pohjan kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.

- Haihduta sienistä pannulla enimmät nesteet pois. Suikaloi lohi ja hienonna purjo. Sekoita kermaviiliin maito, munat, juustoraaste ja mausteet. Levitä puolikypsälle pohjalle ensin sienet, kalapalat ja sipulisilppu.

- Kaada päälle kermaviiliseos ja jatka kypsentämistä kunnes täyte hyytyy ja saa pintaansa herkullisen värin, eli n. 30-40 min.

-Tarjoile piiras lämpimänä salaatin kanssa.

1318179788_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaunis syyssää sai minut "fuskaamaan" ja käytin näissä leivoksissa valmista murotaikinaa. Paistoin pohjat muffinipellillä ja jäähtyneisiin kupposiin laitoin pohjalle sulaa valkosuklaata, sitten punaherukoita, keksinmurusia ja päälle Slyltä saamani valkosuklaamoussen.