Tilaaja halusi tyttövauvansa kakkuun vaaleanpunaista väriä sekä haikaran. Aluksi säikähdin, että ei onnistu koska en ole vielä montaa hahmoa muotoillut ja toisaalta tilaus tuli vasta tämän viikon maanantaina. No, sitten ajattelin, että tehdään haikara hiukan toisella lailla.

1251051616_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1251051655_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja 3x 4 munan vaalea kääretorttupohja

Kostutus vaniljamaidolla

Täyte 1: mansikkaviipaleet, mansikkamousse

Täyte 2: suklaamousse (molemmat täytteet tilaajan toiveesta)

Kuorrute sokerimassan ja marsipaanin seos, värjätty kaakaojauheella, pintaan sivelty pinkkiä kimalleväriä. Massan alla sokericreme.

Pursotukset mansikkakerman, flora vispin ja rahkan seoksesta, mukana himppu pinkkiä pastaväriä.

Haikaran "höyhenet" kookoshiutaleita, osa paahdettuna.

Muut koristeet sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta, lisänä kimalleväriä ja sprayta sekä pikkukukissa helmiäinen-nonparellit keskellä.

Tilaaja tuli hakemaan kakkua pikkuisen etuajassa, joten minä lämpörullat päässä ja oloasu päällä  kiinnittelin viimeisiä kukkia paikalleen hänen seistessä vieressä... Nolostunut Ei nyt sitten ole lähempiä kuvia kukista eikä reunapursotuksista. Korinpohjapursotukset tein, mutta jälki ei ollut ihan viimeisen paras, jotenkin oli vähän lötköä tavaraa tällä kertaa - oisko tuo mansikkakerma ollut syyllinen? En uskaltanut alkaa vaniljakreemijauheella jämäköittämään seosta, kun ajattelin että se värjää kermaseoksen himppu kellertäväksi ja kun lisään pinkkiä väriä, tulee lopputuloksesta aivan muuta kuin hemppis vauvavaaleanpunainen.

Haikarakin oli yllättävän hankala tehdä, murskailin kookoshiutaleita pienemmiksi mutta silti ne tuntui jotenkin isoilta enkä sitten enää alkanut tehdä enempää mitään varjostuksia tai reunoja tuon yhden siiven lisäksi. Vauva on aika naivistista malllia... Ja makaa sitä paitsi liinassa ihan väärässä asennossa!Kieli ulkona