Ja taas löytyi ihania suklaaohjeita! Lainasin kirjastosta Mia Öhrnin kirjan "uudet suklaaherkut" ja voi jestas että tätä tyttöä viedään kuin pässiä narussa...

Viikonloppuherkuiksi tein meille näitä cookieita sekä suklaakakkua.

1318783968_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PEHMEÄT COOKIET

n. 24 pikkuleipää

75 g voita

500 g tummaa suklaata

120 g vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

ripaus suolaa

2 kananmunaa

1 3/4 dl raakasokeria (käytin tavallista sirosokeria)

  - Sulata voi ja 200 g suklaasta mikrossa tai hyvin miedolla lämmöllä kattilassa. Hienonna loppu suklaa karkeaksi rouheeksi ja säästä lisättäväksi taikinaan myöhemmin.

Mittaa ja sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon sulatetun suklaan ja voin seos ja sen jälkeen jauhoseos. Lisää lopuksi varoen suklaarouhe.

Jaa taikina nokareiksi tasaisin välein leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Kypsennä pellillinen kerrallaan 200 asteisen uunin keskiosassa n. 7 minuuttia. Pikkuleipien pitää olla valmiina jähmettyneitä, mutta edelleen hiukan tahmeita keskeltä.

Jäähdytä pikkuleipiä hiukan ja nauti ison maitolasillisen kera (oikeasti ihan hyvä vinkki, sillä nämä ovat sen verran tuhtia tavaraa, että maito tasapainottaa kokonaisuutta kivasti).

Jos kaikkia pikkuleipiä ei aio syödä kerralla, voi osan taikinasta säästää jääkaapissa ja kypsentää sieltä pienissä erissä myöhemmin. Itse paistoin kaikki kerrallaan, mutta säilytin paistettuja pikkuleipiä jääkaapissa ja ennen tarjoilua käytin niitä hetkisen mikrossa jolloin pehmeys ja tahmeus palasivat.

1318784189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

DAIM-KERMALLA PEITETTY SUKLAAKAKKU

200 g voita

200 g tummaa suklaata

4 kananmunaa

2 dl sokeria

150 g vehnäjauhoja

ripaus suolaa

DAIM-KERMAVAAHTO

2 ½ dl kuohukermaa

1½ rkl kaakaojauhetta

1½ rkl tomusokeria

2 tuplapakkausta (á 56 g) daim-suklaata

  -Voitele pyöreä n. 22 senttinen irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata voi, taita suklaa pienemmiksi paloiksi, lisää ne lämpimään voihin ja sulata varoen. Sekoita voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi ja jäähdytä hiukan.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti (turhaan ei tarvitse vatkata kovin kuohkeaksi vaahdoksi, tämän suklaakakun kuuluukin jäädä matalaksi ja tiiviiksi). Lisää suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisen uunin alaosassa 14- 15 minuuttia *. Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä sitä vielä yön yli jääkaapissa jolloin se jähmettyy lisää.

Irrota kakku vuoasta. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon sihdin läpi kaakaojauhe ja tomusokeri. Murskaa suklaat rouheeksi ja kääntele kermavaahtoon. Levitä kakun pinnalle ja koristele daim-rouheella.

* Näin lyhyt paistoaika todellakin riittää, tietenkin uuneissa on eroja. Kakku ei ole lähellekään kypsä kun sen ottaa uunista, mutta jähmettyy yön aikana jääkaapissa niin, että seuraavana päivänä kakku on ihanan tahmea mutta käsiteltävän kiinteä.

Kokeile kakun kypsyyttä - jos kakku värähtelee paljon koskiessasi sitä, sitä pitää kypsentää hiukan enemmän. Jos kuitenkin tunnet vähäistä vastustusta, kakun reunat ovat lähes kypsät ja päälle on muodostunut kunnon pinta, on kakku tarpeeksi kypsä.

1318784245_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olivat molemmat sellaisia herkkuja, että voi hurja!!!