Lapsien syysloman kunniaksi tein useammanlaista herkkua (joista tosin eskarilainen söi vain yhtä.. tai no, söihän hän omenakakusta pohjaa! Omenakakkuun sainkin käytettyä Sly-paketin antimia, kanelia ja fariinisokeria.)

OMENAKAKKU: (10-12 palaa)

1319292086_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TAIKINA

3 munaa

2½ dl ruskeaa ruokosokeria tai taloussokeria

3½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1½ dl voisulaa

PÄÄLLE

n. 600 g omenia

2-3 tl kanelia

2-4 rkl sokeria

½ dl pähkinärouhetta

fariinisokeria

punaherukoita

     - Voitele 26-senttinen kakkuvuoka. Kuori ja halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Pyörittele lohkoja kaneli-sokeri-pähkinärouheseoksessa.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele vaahtoon. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voisula. Kaada taikina kakkuvuokaan. Painele omenat taikinan päälle, lisää halutessasi punaherukoita ja ripottele ylimääräinen kaneliseos kulhon pohjalta kakun pinnalle.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai hieman sulaneen jäätelön kanssa.

ROCKY ROAD FUDGE (ohje Pullahiireltä)

1319292046_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g maitosuklaata

200 g tummaa suklaata

1 prk kondensoitua maitoa

2 rkl voita

3 dl pähkinöitä (laitoin pussillisen hasselpähkinärouhetta)

100 g vaahtokarkkeja (valmiita pieniä vaahtiksia tai isompia pieniksi leikattuina)

    - Laita kattila vesihauteen päälle, lisää sinne paloitellut suklaat ja kondensoitu maito, lisää myös voi. Sekoittele kunnes kaikki suklaat ovat sulaneet. Anna jäähtyä hetken aikaa, lisää vaahtokarkit ja pähkinät. Vuoraa 15x25 senttinen vuoka leivinpaperilla (öljyä varmuuden vuoksi). Kaada massa vuokaan ja tasoittele pinta. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi ja leikkaa sen jälkeen annospaloiksi tai vähän isommiksi patukoiksi.

Näiden lisäksi tein valkosuklaajäädykettä, mutta lopputulos ei ollut ollenkaan niin ihana kuin olin haaveillut, joten jääköön tuo resepti jatkokehittelyyn.