1279905971_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitkästä aikaa jotakin muuta leivonnaista kuin kakkua! Kyllä tuo ukkokulta onkin taas vihjaillut kahvileipien kuivuudesta kun on kaupan keksejä ja korppuja töissä nakertanut...

Kirjasta "Suklaa - 70 ihanaa ohjetta" (Tammi) bongasin tämän mielenkiintoisen kuuloisen reseptin ja sain näin kokeiltua myös Ikeasta mukaani tarttuneita muffarivuokia. Vuoat olivat muuten loistavat, taikinaa ei jäänyt murustakaan kiinni reunoihin eikä ne "löprähtäneet" uunissa, mutta rasvan ne päästivät kyllä äärimmäisen tehokkaasti läpi. Osan muffinseista paistoin tuplavuoassa eli siis kaksi vuokaa päällekkäin (olen kuullut, että tämä auttaisi siihen, että muffarit kohoaisivat korkeutta eivätkä leviäisi sivulle) ja siltikin pellillä olleella leivinpaperilla oli selvät raskaläiskät.

Muffinit olivat erilaisia koostumukseltaan kuin kaikilla muilla ohjeilla tekemäni - ei niin murenevaisia ja "kakkumaisia" vaan jotenkin ... mikä on oikea sana, kimmoisia? Hyviä kuitenkin, pirtsakan appelsiinisia ja ihanan suklaisia!

SUKLAISET APPELSIINI-KAURAMUFFINIT

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori

1½ dl kaurahiutaleita

1 dl vaaleaa muscovadosokeria (kun käsketään laittaa vaaleaa, minä laitoin tavallista eli tummaa fariinisokeria...)

200g kreikkalaista jogurttia (käytin ihan normi maustamatonta a-jogurttia)

4 rkl sulaa voita

1½ dl maitoa

1 muna

200 g maitosuklaata rouhittuna

pinnalle kaurahiutaleita

- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon appelsiininkuori, kaurahiutaleet ja sokeri.

- Vatkaa jogurtti, öljy, maito ja muna keskenään. Kaada jogurttiseos ja suklaapalat kuivien ainesten joukkoon. Kääntele ainekset varovasti sekaisin. Lisää vähän maitoa, jos taikina vaikuttaa kuivalta (minun ei kuitenkaan tarvinnut lisätä).

- Jaa taikina muffinivuokiin /voideltuihin, jauhotettuihin muffinipellin koloihin ja sirottele vähän kaurahiutaleita päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohonneita, kiinteitä ja ottaneet vähän väriä pintaansa.