Eilisestä Kaapo-kakusta jäi sokericremeä sen verran paljon yli, etten raaskinut heittää sitä menemään. Tänä aamuna sit keksin, että teen siitä kääretortun (vasta jokunen postaus sitten väitin, etten useinkaan leivo pelkästään omalle porukalle... No, tää olikin taas tällänen pakkotilanne Silmänisku) Pelkkä sokericreme ei kuitenkaan olisi riittänyt täytteeksi, joten ihan hatusta vetämällä keksin lisää aineksia. Ja voi video kuinka hyvää tulikaan!!! Kuva vaan on taas mitä on.

1254664844_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

3/4 dl perunajauhoa

3 rkl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojuomajauhetta

Täyte

  • sokericremeä (perusohje 250 g suolatonta/vähasuolaista voita, 500 g tomusokeria, 2 rkl maitoa, 1 rkl vaniljasokeria.HUOM! Tähän käärikseen käytin jämät tämän kokoisesta annoksesta, eli oisko ollut 1/3 tästä määrästä. Tomusokeria ei kannata kipata kerralla kaikkea vaan lisäillä tarpeen mukaan. Cremestä tulee mielestäni liian paksua jos laittaa kaiken ton tomusokerin.)
  • n. 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • n. 2, 5 dl vettä
  • n. 100 g suklaata

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa reunallisen uunipellin kokoinen leivinpaperi (tietenkin vähän reilu, jotta nousee reunojen suojaksi) ja voitele se kevyesti. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina varovasti sekaisin ja kaada pellille, paista n. 8- 10 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Täytettä varten tee ensin sokericreme: vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi. Siivilöi tomusokeri ja lisää puolet voin joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää maito, vaniljasokeri ja loput tomusokerista. Sekoita tasaiseksi. Jätä odottamaan huoneenlämpöön (jotta ei jääkaapissa kovetu liikaa).Tee vaniljakreemi: Lisää vaniljakreemijauhe kylmään veteen ja vatkaa sähkövatkaimella/sauvasekoittimella n. 3 min. Laita vaniljakreemi sen jälkeen kylmään jähmettymään noin viideksi minuutiksi. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa puolen minuutin jaksoissa. Yhdistä nyt sokericreme, vaniljakreemi ja sulanut suklaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kääretorttulevylle ja rullaa leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti, pari ja sen jälkeen NAUTI!