Tässä jokunen päivä sitten piti ruveta leipomaan kahvikakkua (vaikka jouluksi leivotutkin on syömättä), koska joulun aikaan banaanit kerkesi mennä ylikypsiksi kun tuli nuo hedelmät syötyä hedelmäsalaatin ja suklaan muodossa Silmänisku Joskus olen tätä äidiltä saamaani reseptiä kokeillut, mutta silloin siitä tuli susi. Nyt ajattelin, että onhan se himpskatti jos ei onnistu ja kas vain, hyvät kakut tuli (tein siis annoksen tuplana)! Muutin alkuperäisen ohjeen kuppimittoja deseiksi ja "2 banaania"-mittoja grammoiksi sekä lisäsin jauhoja aika paljon ja toisaalta vähensin rasvaa rutkasti.

1293737598_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

BANAANIKAKKU

2 munaa (keskikokoista)

1½ dl sokeria

2 banaania eli n. 225 g

2 tl vaniljasokeria

0,35 dl maitoa/kermaa

125 g voita

2 tl leivinjauhoa

3 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri keskenään sekaisin - vain sen verran että munien rakenne rikkoontuu, ei tarvitse siis vaahdottaa. Lisää muussatut banaanit, maito/kerma, sulatettu ja jäähdytetty voi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina voideltuun (ja jauhotettuun) vuokaan, paista 175 asteessa n. 50-60 minuuttia. Keittiöön leviää ihana banaanin tuoksu kun kakku alkaa valmistua!