Tämä kakku sai olla keväinen, mutta ei välttämättä varsinaisesti pääsiäisaiheinen. Täytteeksi tilaaja toivoi jotain raikasta ja persikkaista, mutta tämän vastapainona sai olla myös suklaata. Koristeluun toivottiin esim. narsisseja ja pajunoksia siten, että ne eivät kuitenkaan peitä koko kakun pintaa. Ja tämmöinen tuli:
5 munan vaalea peruspohja
Kostutus ananaslimpparilla
Täyte 1: persikkapalaset ja sitruunatäyte (ohje alla)
Täyte 2: valkosuklaakerma
Kuorrute sokerimassa-marsipaania, alla sveitsiläinen marenkikreemi
Narsissit sokerimassaa, pajunoksat suklaata ja pajunkissat sokerimassaa. Lisänä pääsiäisraekarkkeja.
SITRUUNATÄYTE
(24 senttisen kakun yhteen väliin paksuhko kerros)
1 ½ dl kermaa
250 g mascarponea
200 g sitruunarahkaa
vajaa 1 dl lemon curd-tahnaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sokeria
1½ rkl sitruunamehua
3 liivatetta
* vaahdota kerma, lisää sitten joukkoon mascarpone ja sitruunarahka. Mausta sokereilla ja lemon curdilla, sekoita ainekset tasaisesti sekaisin. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja lisää jäähtyneenä täytteen sekaan.
Tämä oli mielestäni ylihyvää! Ekaa kertaa käytin lemon curdia täytemassaan sekoitettuna ja se antoikin kivan vivahteen täytteeseen.